Браво, министре Шарчевићу – остало је да решите КО ТО У ВАШЕМ МИНИСТАРСТВУ ПОДРЖАВА ОВАКВЕ И СЛИЧНЕ ПРОГРАМЕ!

Браво, министре Шарчевићу – остало је да решите КО ТО У ВАШЕМ МИНИСТАРСТВУ ПОДРЖАВА ОВАКВЕ И СЛИЧНЕ ПРОГРАМЕ!

Уважени господине министре Шарчевићу,

 

Породични људи Србије са великом радошћу и олакшањем су дочекали вест из Вашег ресорног министарства да се тзв. „Образовни пакети“ који су ауторски пројекат Инцест Траума Центра потпуно повлаче из нашег образовног система, из наших школа и вртића (линк ОВДЕ)

 

Желимо да похвалимо овај Ваш благоразуман, увремењен и брз потез – такав приступ је нашем школству када су овакве недопустиве ствари у питању преко потребан!

Међутим, и Ви, као и ми , врло добро знате да ови скаредни образовни пакети и његове „ауторке-стручњакиње“ без стручних квалификација нису случајан „гаф“ једне групице при Вашем министарству, већ су резултат дугогодишње сарадње Инцест траума центра и одређених представниЦа из Вашег Министарства и дугогодишње стратегије антипородичних лобиста која се неће на овом неуспелом покушају завршити.

Група при Вашем министарству је пре ових образовних пакета већ омогућила да над нашом децом Инцест траума центар спроведе и тзв. „Националну студију о сексуалном насиљу“ и да учествује у изради и тзв. „Националне стратегије“ на исту тему.

Немојмо се заварати овим бомбастичним термином „национална“ – то само значи да су представнице у Вашем министарству омогућиле неквалификованим особама из Инцест траума центра да приступе школама широм Србије и да насамо анкетирају нашу децу са питањима које су оне саставиле и оне потом резултате тумачиле!

Носилац, власник и наручилац те „националне“ студије са врло сумњивим индикаторима сексуалног насиља и подацима је управо и само Инцест траума центар, како и пише на насловној страни поменуте студије (линк ОВДЕ)

 

А особе из Вашег министарства су ту послужиле да им широм отворе наше школе!

То је подједнако скандалозно као и сами „образовни“ пакети и зато се повлачењем употребе тих образовних пакета главни проблем још увек не завршава.

 

Веома смо свесни да Ви нисте били министар просвете задњих 15 година, те да не можете сносити пуну кривицу за ову организовану лобистичку групу која сачињава мост између лезбејских активисткиња Инцест траума центра (главне особе овог Центра су награђене за свој допринос јачању лезбејске заједнице у Србији, линк ОВДЕ  ) и наше деце.

Пуну кривицу за то немате, али пуну одговорност и прилику шта ћете сада урадити са тиме имате!

Јавности је потпуно познато да је тај мост за продор антипородичне идеологије и преране сексуализације деце у Вашем министарству група која се назива Група за превенцију насиља и дискриминације МПНТР Републике Србије.

Јавности је и сама Душица Попадић из Инцест траума центра то потврдила  у свом саопштењу рекавши да су у изради образовних пакета, тачније да су укупан њихов садржај писали:

„3 predstavnice ovog ministarstva, 18 nastavnika/ca, 7 strucnjakinja aktivnih van sfere obrazovanja sa dugogodisnjim iskustvom u radu na polju nasilja nad decom i zenama.“ (линк ОВДЕ )

У образовним пакетима пише именом и презименом које су то представнице Вашег Министарства:

  1. Гордана Меденица
  2. Биљана Лајовић
  3. Смиљана Грујић

У јавност је такође изашла и чињеница да је Гордана Меденица аутор писма послатог начелницима школских управа да проследе упуство за примену ових образовних пакета свим директорима основних и средњих школа где им се  налаже да те образовне пакете спроведу у оквиру наставних планова и програма.

Биљана Лајовић је, у својству те Групе при министарству, наступила и на телевизији бранећи садржаје ових „образовних“ пакета (линк ОВДЕ)

 

Смиљана Грујић је ауторка, као и Лајовић и Меденица, неколико наставних јединица у оквиру ових образовних пакета.

 

Дакле, нема дилеме да су ове три особе биле у потпуности упознате са садржајем ових образовних пакета и под пуном свешћу настојале да овај програм наметну НАШОЈ деци.

 

Господине Министре, није ово некаква „хајка на вештице“ (како ће нас, традиционалне породичне људе, свакако окарактерисати антипородични лобисти) већ идентификовање особа у Вашем Министарству које ће и на даље спроводити овакве пројекте ако им Ви надаље допустите да имају такву прилику.

Молимо Вас да их у томе спречите сада, да их преместите на неке позиције где неће имати приступ креирању овакве образовне политике, оваквих образовних вредности и оваквих анти-образовних пакета нашој деци са којима се не слажу породични људи Србије, а представљају и кршење уставно загарантованих права родитеља.

И ми и Ви знамо како је до ових образовних пакета дошло. Ни ми ни Ви нисмо „тикве без корена“ па да не знамо шта се заправо догодило и да је ово само индикатор једне дубље приче која се већ дуго ваља.

У Вашем Министарству раде и породични људи тако да имамо и директних информација  у вези са неким прошлим добрим потезима и добрим намерама поменутих особа из Групе за превенцију насиља и дискриминације, међутим, господине Министре – ово што су њих три дозволиле да активисткиње једне невладине организације спроведу у нашим школама и вртићима (од „националне“ студије, преко пилот пројеката оваквих образовних пакета у вртићима и школама!!!) је са моралног, стручног, кривичног и правног становишта НЕДОПУСТИВО!

Сексуално образовање може бити корисно и потребно, господине Министре, то знате и Ви а знамо и ми јер ми гледамо нашу децу како одрастају у овом друштву сваког дана.

Међутим, то образовање мора да се заснива на постулатима јачања ПОРОДИЦЕ а не јачања ИНДИВИДУАЛИЗМА , затим на јачање вредности брака, породичне слоге, брачне среће, породичне комуникације, на јачање ауторитета наставника и учитеља који уче нашу децу, на промовисање заиста здравих стилова живота па и сексуалности, а не ових наводно „здравих“ учења аналних и оралних техника, лезбејског секса и мастурбације.

Укратко, господине Министре, покажите нам , динамично и увремењено као што сте и сада показали, како ћете у наредним данима да РЕШИТЕ статус конкретних поменутих особа запослених при Вашем министарству тако да и нама породичним људима буде јасно да је на дуже време спречен нови продор ове антипородичне идеологије и сексуализације  деце под окриљем школског система.

А потом нас позовите, има нас који то знамо и желимо и можемо, да заједнички састављамо сексуално образовање по мери ПОРОДИЦЕ. Да сачувамо свако дете од сексуалног злостављања, малолетничких трудноћа и вршњачког насиља, али на тај начин што ћемо јачати компетенце ПОРОДИЦЕ и учитеља наше деце да заједничким снагама донесемо преко потребну промену.

Позовите све породичне и образовне и друштвене факторе на праву и искрену и заиста ЈАВНУ расправу, као и размену идеја, знања и искустава на ову тему.

Од нас ћете, Господине Министре, на овом плану, имати пуну подршку, јер су нама наша деца највеће благо.

Будно ћемо пратити сваки Ваш даљи потез и увек бити спремни да подржимо оно што је за нашу децу најбоље.

 

Породични људи Србије

 

Један коментар

Напишите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.