Međunarodni skup posvećen porodici u Beogradu

Međunarodni skup posvećen porodici u Beogradu

 

Evo jednih lepih vesti – danas i sutra se održava međunarodni skup posvećen porodici, na kome će prisustvovati i predstavnici Ruske Pravoslavne Crkve:

 

– Protojerej–stavrofor Dmitri Smirnof, predsednik Patrijaršijske komisije za porodicu Ruske Pravoslavne Crkve, Rusija.

– Aleksej Komov, član Patrijaršijske komisije za porodicu Ruske Pravoslavne Crkve, predsednik organizacije Porodična politika.RU, predstavnik Svetskog kongresa porodica za Rusiju i ZND, , ambasador Svetskog kongresa porodica u UN, Rusija;

Sa željom da se i u našoj pomesnoj Crkvi osnuje Sinodalno odeljenje za pravoslavnu porodicu po uzoru na Patrijaršijsku komisiju za porodicu u Ruskoj Crkvi – raduje nas održavanje ovog lepog i važnog događaja u Beogradu.

PravoslavniRoditelj.org

 

* * *

U petak 24. aprila, u 19 časova,

 

u Skupštini grada Beograda, svečanim otvaranjem započeće međunarodna konferencija „Prirodna porodica i porodično društvo – izazovi 21. veka“, prvi regionalni događaj Svetskog kongresa porodica u Srbiji i regionu, u organizaciji Pokreta Dveri i Centra za zaštitu porodice.

 

Skup će svojim obraćanjima otvoriti:

 

– Njegova Svetost, Patrijarh Srpski Irinej,

– zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović,

– direktor za komunikacije Svetskog kongresa porodica Don Feder,

– ambasador Svetskog kongresa porodica u UN Aleksej Komov, i

– Srđan Nogo, predsednik Centra za zaštitu porodice, i član starešinstva Pokreta Dveri.

 

 

Centar za zaštitu porodice poziva na međunarodni skup o porodici

 

 

Centar za zaštitu porodice organizuje, 24-25. aprila u Beogradu, Međunarodni skup na temu „Prirodna porodica i porodično društvo – izazovi XXI veka“. Ovaj skup će biti regionalni događaj Svetskog kongresa porodica, prvi takve vrste u Srbiji i okruženju.

 

centar-za-zastitu-porodice-logo

Svetski kongres porodica je međunarodna asocijacija koja obuhvata porodične organizacije i aktiviste iz 60 zemalja, i predstavlja najvažniju mrežu za zaštitu i promociju porodičnih vrednosti u svetu. Organizacija ima status posmatrača u Ujedinjenim nacijama i organizuje skupove širom sveta.

Centar za zaštitu porodice je neprofitna organizacija koja okuplja porodične ljude i stručnjake iz različitih oblasti prirodnih i društvenih nauka posvećenih ideji reafirmacije vrednosti prirodne porodice i promocije porodičnog modela društva.

Dana 24. aprila 2015. godine, sa početkom u 19h,

u Skupštini grada Beograda, održaće se svečano otvaranje Regionalnog skupa Svetskog kongresa porodica.

Skupu će se obratiti Njegova Svetost, Patrijarh srpski gospodin Irinej, zamenik gradonačelnika gdin Andrija Mladenović kao domaćin, predstavnik Centra za zaštitu porodice i naši međunarodni govornici:

 

Don Feder, direktor za komunikacije Svetskog kongresa porodica, SAD;
Aleksej Komov, član Patrijaršijske komisije za porodicu Ruske Pravoslavne Crkve, predsednik organizacije Porodična politika.RU, predstavnik Svetskog kongresa porodica za Rusiju i ZND, , ambasador Svetskog kongresa porodica u UN, Rusija;
Protojerej–stavrofor Dmitri Smirnof, predsednik Patrijaršijske komisije za porodicu Ruske Pravoslavne Crkve, Rusija.
Pored govornika, skupu će prisustvovati i gdin Pavel Feodosov ispred Fondacije Sv. Andreja Prvozvanog i programa Svetost materinstva(Rusija) i gdin Fabris Sorlin, koordinator Le Manif pour tous, nekadašnji kandidat za poslanika francuskog parlamenta i predstavnik Svetskog kongresa porodica za Francusku.

Govornici će prema protokolu održati pozdravnu reč, pri čemu će biti reči o teškoj demografskoj situaciji u kojoj se Srbija nalazi, kao i o različitim iskušenjima sa kojima se porodice u Srbiji i svetu danas suočavaju.

 

Dana 25. aprila 2015. godine, u velikoj sali Privredne komore Srbije, Terazije 23, sa početkom od 09h,

održaće se serija predavanja na temu poražavajuće demografske situacije u Srbiji, vaspitanju dece, reproduktivnom i seksualnom obrazovanju, problemu masovnih abortusa u Srbiji, značaju braka, nasilju u porodici, položaju porodice u vremenu globalizacije, nezaposlenosti i lošeg životnog standarda itd.

Pored pomenutih međunarodnih govornika, obratiće nam se i domaći stručnjaci i porodični delatnici: Prof. dr Dragan Bataveljić, Prof. Dunja Vuletić, Dr Nada Raduški, Dr Dragana Dinić, Prof. Stevo Pašalić, dr Antun Lisec (Hrvatska), Mr Predrag Mitrović, Mr Mila Todorović i mnogi drugi.

Bilo bi nam zadovoljstvo da vaše medijske kuće isprate ovaj izuzetno značajan naučni skup posvećen problemima sa kojima se porodice u Srbiji suočavaju.

 

S poštovanjem,
U Beogradu, 22. aprila 2014. godine

Dr Nemanja Zarić
Generalni sekretar
Centra za zaštitu porodice

 Izvor: Dveri Srpske

Napišite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.