Mladi hrišćani – istinski pobunjenici

Mladi hrišćani – istinski pobunjenici

Dete je dar Božji. Zato hrišćanin ustaje protiv genetskih manipulacija kojima su „progresivci” oduševljeni. Hrišćani ne žele da deca postanu predmeti koje je moguće sortirati, serijski proizvoditi, s kojima se može ponašati kao sa sirovinama. Deca nisu predmeti koji se nabavljaju i odbacuju. Roditelji treba da ostanu roditelji, a ne da budu „specijalisti” koji abortusom rešavaju ko će od njihovih potomaka da živi, a ko će da umre. Hrišćanski otac i majka ne žele da odvoje telo od ljubavi i ljubav od života. Oni imaju nameru da zaštite tajnu ljubavi i braka od prodora tehnike, i nerođeno dete od naučnika – manipulatora, a novorođene od ciničnih eksploatatora.

Boreći se za istinsku mladost, mladi hrišćani ne žele da izgube devstvenost srca, i da u šesnaest godina izgledaju kao da imaju trideset. Ustaju protiv tupog i slepog konformizma. Ne žele da žive kao krdo sa plesnivim lozinkama prošlosti. Oni vide da su sve laži seksualne revolucije propale: tvrdilo se da je brak nepotreban, a sad se vidi da je brak neophodan. Do juče, seks je bio zabava, a sada svi shvataju da je polnost normalna samo ako je izraz ljubavi i odgovornosti.

Bog je na strani mladih, nastojeći da ih podigne u borbu protiv svih laži ovoga sveta.

Jedna od laži je pornografija, koja se nameće svuda, a vređa ljudsko dostojanstvo, naročito dostojanstvo žene. Mladi hrišćani moraju da se usprotive razvratničkom javnom mnenju štiteći svoj intimni svet od upada tuđih očiju. Mladi hrišćani ne treba da dozvole da se seksualnost pretvori u prostaštvo jer znaju šta znači pol kao dar Božji. Oni treba da oslobode ljubav od Prokrustove postelje potrošnje i planiranja da bi sačuvali njen uzvišeni smisao.

Mladost je vreme eksperimentisanja. Danas je najsmeliji eksperiment ostati čist i nadzirati svoja čula, čuvati sebe za budućeg bračnog druga, čak i ako ga nismo sreli.

To znači biti slobodan.

Jer, kako je rekao apostol, ko čini greh, rob je grehu. A rob nije i nikad ne može biti bez okova. Sloboda i smelost čine mlade hrišćane kadrima da ljubljenom ili ljubljenoj kažu: „Ne želim da telesno opštim s tobom van braka – upravo zato što te volim, upravo zato što poštujem tvoju dušu i tvoje telo.”

Čistota je danas mogućnost da se diše punim plućima.

 

Autor: Vladimir Dimitrijević

Izvor: Mladi hrišćani – istinski pobunjenici

 

Napišite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.