Molitve za bračne parove koji žele da dobiju dete (manastir Koporin)

Molitve za bračne parove koji žele da dobiju dete (manastir Koporin)

Do nas je stigao ovaj lep tekst o manastiru Koporin gde se čitaju molitve bračnim parovima koji žele da dobiju dete. Nadamo se da će ova informacija doći do onih koji se uzdaju u milost Gospodnju da će im podariti dete.

PravoslavniRoditelj.org

 

 

Manastir Koporin: Savršeno mesto za mlade bračne parove

 

Često se svi mi koji želimo da odgajamo naše mališane u duhu pravoslavlja savetujemo kako i šta da radimo. Međutim, trebalo bi da se osvrnemo i na period pre samog roditeljstva, te na brojne probleme s kojima se mnogi ljudi u savremenom dobu susreću, a najpre s problem kako uopšte da ostanu u drugom stanju. Gotovo je sigurno da svako od nas zna makar za jedan takav slučaj, a njih je nebrojeno mnogo.

Srećom, znamo da je Gospod naš Isus Hristos svugde i u svemu, pa se vrlo često događa da bračni parovi koji zatraže pomoć od Njega tu pomoć i dobiju.

 

Dobro je poznata činjenica da na teritoriji čitave Srbije postoje brojni manastiri za koje se zna da pomažu upravo u ovakvim slučajevima.

 

Jedan od takvih manastira je i manastir Koporin, koji se nalazi nedaleko od Velike Plane. Ako vas zanima da pročitate više o ovoj našoj Svetinji pogledajte ovde.

Inače, u manastiru Koporin osnovno poslušanje koje ima otac Sava jeste da čita molitve upravo parovima koji žele da imaju porod, a to iz nekog razloga ne mogu.

 

Ako odete u posetu ovoj svetinji, osim što ćete upoznati ovog bogougodnog čoveka, čućete i razne zanimljive priče koje su vezane za ovaj manastir. Kako kažu monahinje, mnogo je bračnih parova dolazilo u ovaj manastir, a mnogo njih se i vraćalo nakon nekoliko godina sa svojim potomcima, koje im je Gospod naš Isus Hristos darovao nakon toga.

Većina ovih lepih vesti koje se mogu čuti vezano za manastir Koporin vezuje se najpre za čudotvorne mošti koje su pronađene na mestu iznad koga se nalazio portret despota Stefana Lazarevića, čija je zadužbina ovaj manastir. Dugo je u narodu postojalo verovanje da to zaista i jesu mošti jednog od omiljenih srpskih despota i da upravo one pomažu u izlečenju različitih oboljenja, a prvenstveno kod bračnih parova koji ne mogu da imaju dece. No, najnovija istraživanja koja su sprovedena početkom 21. veka iznose tvrdnje da čudotvorne mošti pronađene u manastiru Koporin ne pripadaju despotu Stefanu, već njegovom bratu, Vuku Lazareviću.

Bilo kako bilo, činjenica je da čudotvorne mošti, kroz čije dejstvo se iskazuje nesebična Božja promisao, pomažu nerotkinjama da na svet donesu buduće zaštitnike pravoslavlja. Neophodna je vera i čisto srce, ispunjeno ljubavlju i nadom, a Svevišnji će uraditi sve što je potrebno da i živote osoba koje nisu imale priliku da iskuse čari roditeljstva oplemene i daruju ovim neprocenjivim bićem.

Kako vele monahinje manastira Koporin, dobile su nebrojeno pisama koja su im uputili bračni parovi koji su nakon čitanja molitve oca Save iz manastira Koporin imali tu sreću da na svet donesu buduće čuvare pravoslavlja.

Do manastira se stiže međunarodnim autoputem E – 75 iz pravca Beograda prema Velikoj Plani, a odatle postoje jasni putokazi kako doći do manastira, koji je od Velike Plane udaljen par kilometara.
Ukoliko je ovaj tekst bilo kome bio od pomoći, moje srce je na mestu.

Nadam se da ćete i vi imati šta da kažete na ovu temu ? Možda ste bili svedoci čudesnih isceljenja u manastiru Koporin ili u bilo kojoj drugoj Svetinji širom naše lepe Srbije.

 

Autor: Vladimir Čiplić, poštovalac pravoslavlja i zastupnik porodičnih vrednosti. Osnivač je i vlasnik veb sajta Manastiri u Srbiji.

 

Tekstovi sa ključnim rečima:

14 komentara

 1. Poštovani,

  Da li mi mi možete pomoći, ako imate kontakt telefon manastira? ili da li možda znate da li se molitve čitaju određenim danima ili u određeno vreme? Kada je najbolje otićI?
  Hvala vam unapred.
  Srdačan pozdrav,
  Marina

  • Pravoslavni roditelj says:

   Pomaže Bog,

   Manastir Koporin nalazi se na nekoliko kilometara od Velike Plane. Ukoliko ne idete automobilom, iz Velike Plane imate autobus koji prolazi blizu manastira. Prema poslednjim informacijama koje imamo, broj telefona je 026/522-173.
   Molitve se čitaju svakog dana posle liturgije (koja počinje u 8 časova), a molitve za porod jedino se ne čitaju za vreme posta. Isto tako, potrebno je da supružnici budu venčani u crkvi.

   Svako dobro od Gospoda,

   redakcija

   • Poštovani,
    Da li to znači da parovima koji nisu venčani, a pokušavaju da imaju dece, ne bi bila očitana molitva za porod?
    Hvala na odgovoru i svako dobro.

    • Pravoslavni roditelj says:

     Tako je. Crkva se u svemu pridržava svojih kanona, te tako zajednica muškarca i žene može biti prepoznata kao bračna samo ako je sklopljena u Crkvi. Vi se svakako sami možete moliti, a mi vam najtoplije preporučujemo da porazgovarate sa svojim sveštenikom. Ako nemate nekoga kod koga redovno odlazite, raspitajte se u svojoj crkvi s kim biste mogli da porazgovarate pa pitajte sve što vas zanima o crkvenom braku i srodnim temama.

     Svako dobro vam želimo!

     Redakcija

 2. Aleksandra says:

  Koja molitva se cita?

 3. Postovani, da li molitvi moze da prisustvuje samo jedan od supruznika, tj. zena?

  Hvala unapred

  • Pravoslavni roditelj says:

   Poštovana Nevena,
   Koliko nam je poznato, poželjno je da oba bračna druga budu prisutna. Ukoliko je jedan supružnik opravdano odsutan (u inostranstvu, bolestan…), najbolje je da pozovete manastir i da pitate njih.
   Svako dobro.

  • Postovana, da li ste saznali nesto u vezi citanja molitve ukoliko je prisutna samo zena..?
   Hvala unapred.

 4. Marko Gudzulic says:

  Postovani,

  Danima zovem manastir na broj 026/515540 i niko se ne javlja.

  Molim za jos neki broj ili na neki drugi nacin kako mogu da ih konktaktiram?

 5. Srdacan pozdrav zelela bih da dobijem molitve. Ja i muz imamo problem sa zacecem.
  Hvala

  • Pravoslavni roditelj says:

   Poštovana Nikolina,
   Morate otići u manastir da bi vama i vašem mužu pročitali molitvu za potomstvo.
   Svako dobro,
   redakcija

 6. Postovani,mi smo bracni par ali nismo bas mladi toliko.Jednom nam je citana molitva za porod pa smo imali vantelesbu oplodnju ali nije bila uspesna.Pa se dogovaramo ponovo da dodemo da nam se ocita opet molitva.Sta vi mislite kakav je vas savet za nas.

Napišite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.