Triput je zatrudnela na „antibebi” piluli – treći put dobila je trojke

Triput je zatrudnela na „antibebi” piluli – treći put dobila je trojke

Kažu da je kontraceptivna pilula (poznata kod nas i kao „antibebi” pilula) u najboljem slučaju pouzdana skoro 99% (ako se žena strogo pridržava uputstva za korišćenje), ali i dalje postoji taj jedan procenat šanse da ćete zatrudneti dok ste na piluli.

Hana Donohju je primer tih slučajeva koji spadaju u taj jedan procenat žena koje zatrudne dok su na piluli – štaviše, to joj se desilo čak tri puta.

 

Hana je treći put rodila dve devojčice i jednog dečaka

 

Hana je svakodnevno uzimala kontraceptivnu pilulu, ali iz nekog razloga, to kod nje nije imalo onakvo dejstvo kakvo bi trebalo da ima – tri puta je zatrudnela iako je bila na piluli.

Prvi put joj se to desilo kad je imala 18 godina. U to vreme živela je u garsonjeri i nije bila spremna da zasnuje porodicu. „Međutim, kad nam se rodila ćerka Megan, koja sad ima 10 godina, brzo sam se navikla na majčinstvo”, kaže Hana. „Pre toga sam radila u vrtiću tako da sam bila navikla na bebe, mada nisam planirala da imam decu u skorije vreme.”

Nakon prve neočekivane trudnoće, Hana svakako nije planirala i drugu bebu, ali njeno telo jeste.

„Otišla sam kod lekara da promenim pilulu, a zatim pomno pazila da je uzimam svakoga dana u isto vreme”, kaže Hana. „Međutim, samo dva meseca kasnije ponovo sam osetila prepoznatljive grčeve u stomaku i shvatila da mi menstruacija kasni. Pomislila sam da nema šanse da mi se to opet desi.”

No, upravo to joj se i desilo – još jednom.

„Umalo se nisam onesvestila kad sam videla da je test pozitivan. Nisam znala kako ćemo se snaći s dve bebe i strahovala sam od toga što ću morati ljudima da objašnjavam šta mi se desilo iako sam bila na piluli.”

Devet meseci kasnije rodila je sina Čarlija, koji sada ima osam godina.

Hana više nije smela da rizikuje. Prestala je da uzima pilulu i prešla na kontraceptivni implantat. To je trajalo nekoliko godina, ali je potom počela da oseća neke neželjene posledice implantata pa se vratila na pilule. Negde u to vreme srela je svog bivšeg momka Bena.

„Slučajno sam srela Bena na jednoj žurki. Znala sam ga godinama i između nas je i dalje bilo nečega, tako da smo te noći zajedno otišli kući”, kaže Hana. „Nakon toga, imala sam ciklus kao i obično, ali dve nedelje posle toga probudila sam se usred noći i osetila da mi je pidžama mokra – sve je bilo natopljeno krvlju!”

Kad je došla u bolnicu, rečeno joj je nešto što je mislila da više nikad neće čuti: „Možda ste trudni.”

„Ležala sam dok mi je tehničarka za ultrazvuk prelazila sondom preko stomaka. Zatim je rekla: ’Imamo jednu srčanu radnju’, i odmah dodala: ’I još jednu”, priseća se Hana. „Pomislila sam da je nisam dobro čula. Nema šanse da u stomaku imam dve bebe! Ali ona je dodala: ’A evo i treće’. Bila sam zaprepašćena. Da li je moguće da mi je upravo rekla da nosim trojke?”

 

 

Hana i Ben su započeli vezu, a nakon rođenja trojki, postali su prava porodica.

„Trojke su nam uvećale porodicu više nego dvostruko, pa sad gledamo da se preselimo u četvorosobnu kuću jer trenutno nemamo dovoljno prostora za sedmočlanu porodicu. Zamenila sam svoj auto za veći, sa sedam sedišta – i ovog puta sam konačno rešila da prestanem da uzimam pilule”, kaže Hana i dodaje: „Mada sam im zahvalna za ovo petostruko čudo u našem životu.”

 

Prevela i priredila: redakcija portala pravoslavniroditelj.org

Izvor: Woman Gets Pregnant With Triplets After First Date While on the Pill

 

 

Napišite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.