ŽENE GOVORE: Da li naše devojke treba da budu zabava za jedno veče?

ŽENE GOVORE: Da li naše devojke treba da budu zabava za jedno veče?

Objavljujemo pismo još jedne zabrinute majke koja se pita šta to zapravo znači kada kažemo da je Beograd poznat kao prestonica dobrog provoda.

Pišite nam i dalje – mi smo tu upravo zato da bi se čuo glas porodičnih žena.

 

Pismo čitateljke podstaknute našom kampanjom „ŽENE GOVORE U SVOJE IME”.

Više o kampanji i o tome kako da nam se pridružite pročitajte OVDE.

 

***

Jutros, na putu do posla, slušam voditelje na radiju kako pričaju o stranim turistima koji dolaze u Beograd na doček Nove godine. Pominju se turisti iz Bugarske, Slovenije, Hrvatske, pa čak i Turske – ovi poslednji počinju da dolaze u većem broju jer je predsednik Erdogan izgleda pooštrio propise o konzumaciji alkohola.

Slušam tako voditelje pa se pitam da li zaista treba da se hvalimo i ponosimo time što drugi narodi dolaze kod nas:

  1. da bi se napili
  2. da bi ludovali po našim klubovima, diskotekama, splavovima (često čujemo da je Beograd nadaleko čuven po noćnom životu)
  3. da bi spavali s našim devojkama?

Dakle, čuveni smo po tome što u našim klubovima ima dosta lepih devojaka „otvorenog, slobodnog ponašanja”, što neko može da dođe kod nas i da za jednu noć „odradi” jednu ili više devojaka.

Da li zaista treba da se hvalimo time što će stranci da zadovolje svoje strasti na našim devojkama, da oskrnave one koje treba da budu majke, koje treba da gaje decu – našu budućnost?

Naravno, te iste devojke ne treba da troše svoju nevinost i lepotu ni na naše „lokalne bludnike”, već da svakako čuvaju svoju celomudrenost – ali to je, čini mi se, zasebna tema.

Rekla bih da to nije samo pitanje toga kako mi vaspitavamo naše ćerke već i sinove – naime, na jednom pravoslavnom (!) forumu pročitala sam izjavu mladića koji kaže da namerava da „uživa” i da se „naživi” koliko god može sve dok ne odluči da se skrasi.

Roditelji nose najveću odgovornost za vaspitanje svojih sinova i kćeri – budućih očeva i majki. Nažalost, današnja (ne)kultura i društvo u kome seks prodaje sve nimalo nam ne pomažu u tome.

Zaista se moramo moliti Gospodu i Presvetoj Bogorodici da nam pomognu da budemo dostojni roditelji, i da sačuvaju našu decu od pošasti „modernog” društva.

 

Autor: N.N.

 

Napišite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.