Život se ne planira – povodom premijere filma „Neplanirano” u Beogradu

Život se ne planira – povodom premijere filma „Neplanirano” u Beogradu

Sredinom novembra 2019. u Beogradu je održana srpska premijera američkog filma „Neplanirano”, snimljenom po istoimenom romanu Ebi Džonson, koja je osam godina radila u klinici Planiranog roditeljstva (najvećeg pružaoca tzv. abortivnih usluga u SAD), pri čemu je nekoliko godina bila i direktor klinike.

Kao i sama knjiga, film počinje presudnim trenutkom u Ebinom životu, a i karijeri: danom kad je prisustvovala abortusu vakuumskom aspiracijom (usisavanjem) koji je sve vreme posmatrala na monitoru ultrazvuka. Prvu glavu njene knjige još ranije smo preveli i preneli na našem sajtu (link OVDE), a šta se desilo nakon tog dana, kao i kako je uopšte Ebi došla do toga da radi za Planirano roditeljstvo, publika će moći da pogleda u ovom sjajnom filmu koji će od januara ući u redovni bioskopski repertoar.

 

Konferencija za novinare pre projekcije, s gostima iz Amerike

 

Keri Solomon, konferencija za novinare

 

Brajan Braun, konferencija za novinare

 

Film, koji je američku premijeru imao u martu, doživeo je odličan uspeh u bioskopima imajući u vidu da je zasad zaradio triput više od onoga koliko je uloženo u njega ($6 miliona uloženo, zaradio $20 miliona), i pored toga što je bio meta velike antikampanje: američki mediji su odbili da emituju najavu za film, promocija je bila sabotirana na društvenim mrežama, a zvanični nalog filma na Tviteru suspendovan je na sam dan premijere bez ikakvog objašnjenja.

Srbija je zaista počastvovana ne samo zbog toga što se našla među zemljama koje su odabrane za promociju ovog filma u Evropi, već i zbog toga što su premijeri prisustvovali i režiseri, scenaristi i producenti filma Keri Solomon i Čak Konzelman. Uvaženi gosti iz Sjedinjenih Država doneli su nam nadu da i Srbija može da se pridruži zemljama koje se aktivno zalažu za zaštitu života svakog ljudskog bića od začeća do prirodne smrti, a otišli su odavde puni divnih utisaka o našoj zemlji i našim ljudima.

 

Sleva nadesno: Keri Solomon i Čak Konzelman, režiseri, scenaristi i producenti filma, i Brajan Braun, predsednik Svetskog kongresa porodica

 

 

Obraćanje Kerija Solomona publici nakon projekcije

 

Iskoristili smo priliku da u nekoliko navrata s gostima razgovaramo o Americi i Srbiji, filmu „Neplanirano”, višestranoj problematici vezanoj za pitanje abortusa, kao i o tome kako pronaći nadu i oproštaj nakon abortusa, i kako pružiti ljubav i razumevanje ženama koje su abortirale kako bismo svi zajedno izgradili jedan bolji i lepši svet u kom svako ljudsko biće ima pravo na život i u kom možemo da pružimo bezrezervnu zaštitu i podršku najranjivijima i najnemoćnijima među nama.

 

Specijal na radiju Slovo ljubve

LINK: http://www.slovoljubve.com/cir/Newsview.asp?ID=20641

 

Gostovanje u emisiji „Uz jutarnju kafu” na TV Naša

 

Gostovanje u emisiji „Srbija – prijatelj porodice” na TV Naša

 

Nadamo se da će ovaj film u našem društvu pokrenuti preko potreban razgovor o najvažnijem pitanju koje se tiče osnovnog ljudskog prava – prava na život – ne samo zato što smo svi dužni da pomognemo onima kojima su pomoć i zaštita najpotrebniji već i zbog toga što smo već decenijama suočeni s negativnom stopom prirodnog priraštaja i istovremeno velikim brojem abortusa. Kroz sve veći broj starih lica i sve manji broj dece, a samim tim i sve manje radne snage, loša demografska slika direktno utiče i na stanje naše ekonomije, koje je dodatno ugroženo sve većim odlivom stanovništva iz Srbije.

 

Dečji osmeh kao nada za lepšu budućnost

 

Bez dece nema ni života, ni porodice, ni budućnosti. Pozivamo sve aktere u društvu da podrže trudnice, majke i očeve, bebe i decu, da zajedno pronađemo rešenja za društvene i socijalne probleme i da omogućimo začetoj deci da se rode.

Nijedna zemlja na svetu nije rešila sve probleme u vezi s materijalnim stanjem ljudi, zaposlenjem, stanom, neizvesnom budućnošću i slično, ali ubistvo nerođene dece nipošto nije rešenje za te probleme, a ženama donosi nesagledive psiho-fizičke posledice. Verujemo da u 21. veku zaista možemo da ponudimo bolje opcije ženama, kao i da svaka žena zaslužuje mnogo više i mnogo bolje od nasilnog prekida trudnoće.

 

Redakcija portala Pravoslavni roditelj

 

Napišite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.