Православни психијатар из Српске Цркве – о хомосексуалности

Православни психијатар из Српске Цркве – о хомосексуалности

Православни психијатар др. Лин (Магдалена) Папас из  парохије Српске Православне Цркве у Калифорнији, у овом интервјуу говори о начинима на који се у савременом друштву мења поглед према хомосексуалности у складу са губљењем репера за то шта је заиста нормално а шта није.

Људи који одбацују Бога губе тај репер и за нормално проглашавају све што им њихове греховне наклоности кроз осећања говоре да је нормално и у реду. Такав приступ, потпомогнут медијима и снажном кампањом одводи на странпутицу многе младе људе који, према докторки Папас услед хомосексуалног начина живота доспевају у све већу депресију, а све је мање лекара који ће им отворено помоћи и посведочити да је хомосексулност једна „инфекција душе“ коју  је потребно лечити како би особа изашла из мрачног тунела депресивности, перверзија и суицидних мисли.

Хомосексуалност је, према схватању овог психијатра, само још један (промашен) вид потребе за испуњењем јер се покушава задовољити  потреба на девијантан начин. И због тога доводи до тешких последица. Савремено друштво које тренутне греховне страсти проглашава за нормалне ствара такву климу да је особама које болују од хомосексуалности отежано да пронађу адекватну помоћ, јер наилазе на притиске да остану хомосексуални и да је то сасвим нормално, а психијатре који тврде другачије осуђују и чак судски и законски гоне.

 

Цео интервју прочитајте на сајту православне психологије „Има наде“ – на овом линку.

 

 

 

 

Напишите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.