Aplikacija za praćenje plodnosti OvuView – kako je koristiti?

Aplikacija za praćenje plodnosti OvuView – kako je koristiti?

U članku o metodi prirodnog praćenja plodnosti pomenuli smo da postoje i aplikacije (besplatne) za mobilni telefon koje mogu ženama poslužiti za praćenje znakova plodnosti – bazalne temperature tela, pojavu plodne sluzi itd.

Ovde ćemo ukratko objasniti kako da aplikaciju „OvuVju“ instalirate i kako da je koristite.

1.Najpre na Gugl plej nađete aplikaciju OvuView i instalirate je.

2.Nakon što je otvorite prikazaće vam se sledeća slika – kliknite na „I AGREE“

 

 

3.Zatim na ovoj slici kliknite na „No“

 

4.Na ovoj slici kliknite da odaberete „Google“ ukoliko želite da Vam se na Gmail nalogu čuvaju ovi vaši podaci:

 

5.Na ovoj slici kliknite na „PROCEED“


6.Na ovoj slici kliknite na tačku 2 (Conceive a baby)  ukoliko želite da pratite plodnost sa ciljem da zatrudnite ili tačku 3 (Avoid pregnancy) ako želite da pratite plodnost da biste odložili ili izbegli zatrudnjivanje. Potom kliknite na „NEXT“

 

7.Ovde kliknite na „No“

 

8.Ovde kliknite takođe na „No“

 

9.Ovde kliknite na Timeline i odaberite Calendar:

10.Ovde kliknite na današnji datum čisto da vidite kako ćete unositi bazalnu temperaturu i sluz za svaki dan, kao i za menstruaciju kada je dobijete. Zgodno je početi sa ovom aplikacijom prvog dana ciklusa (menstruacije):

 

11.Ovde možete kliknuti na ikonicu koja označava menstruaciju Menses, zatim ikonicu za bazalnu temperaturu Temperature i ikonicu koja označava sluz Mucus. Tu upisujete tražene podatke i potom kliknete na Save:

 

 

12. Kada se strelicom u levo vratite na kalendarski prikaz, možete odabrati i da vam se prikažu podaci o temperaturi i sluzi kao „grafikon“ Chart.

 

 

Na tom grafikonu će vam aplikacija nakon celog jednog menstrualnog ciklusa ako ste upisivali temperaturu i sluz prikazati i kada procenjuje da vam je bila ovulacija. Nakon više unetih ciklusa, aplikacija će umeti da izračuna i kog dana ćete dobiti sledeću menstruaciju i mnogo drugih vrednih informacija o vašem reproduktivnom zdravlju. Primer izgleda ovako:

 

 

 

Za detaljnija upustva kako da popunjavate ovu aplikaciju i kako da tumačite grafikon pogledajte naš članak na ovom linku.

 

Napišite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.