Породичне жене поручују „женским правашицама”: умемо да говоримо У СВОЈЕ ИМЕ!

Породичне жене поручују „женским правашицама”: умемо да говоримо У СВОЈЕ ИМЕ!

Поводом још једног у низу „истраживања” које спроводе женске невладине организације које махом окупљају жене тзв. „лезбејске оријентације” (линк ОВДЕ), у коме се баве односима хетеросексуалних жена са хетеросексуалним мушкарцима, ми, породичне традиционалне жене, препознале смо да је време да проговоримо јавно У СВОЈЕ ИМЕ.

Приметиле смо да у протеклим деценијама у наше име желе да говоре сви, односно све оне жене које имају једно заједничко – то што нису у нашој кожи. Нити по својој такозваној „оријентацији” желе да буду.

Толика потреба да се баве нама, хетеросексуалним женама, и нашом децом (која се могу добити, замислите, само уз учешће мушкараца) подстакла нас је да се запитамо:

А колики је степен насиља у њиховим лезбејским односима које ће нам свакако нудити као боље решење за нашу животну срећу и срећу наших ћерки и синова?

 

ИСТРАЖИВАЊЕ БР.1

 

„Више од једне трећине испитаника (особа које припадају ЛГБТТИ скупини, прим. редакције) пријавило је нефизичко породично насиље у вези са истополним партнером.“ (линк ОВДЕ):

 

Да ли ми то добро чујемо?

 

Свака ТРЕЋА лезбејка трпи насиље од стране своје партнерке?

 

Или да се изразимо речником „Инцест траума центра” – 1 од 3!

Идемо даље, да не кажу да смо се ухватиле за неко појединачно истраживање и на основу њега надувале закључке:

 

ИСТРАЖИВАЊЕ БР. 2 И 3

 

Два истраживања која доказују да је породично насиље проблем ЛГБТ парова

„Анкета Националног истраживачког центра против насиља над женама показала је да 21,5 одсто мушкараца и 35,4 одсто жена који живе са истополним партнером доживе физичко насиље од особе с којом су у интимној вези, у поређењу са 7,1 одсто мушкараца и 20,4 одсто жена који су живели само с партнером супротног пола. Према једној анкети спроведеној у Масачусетсу, трансродни испитаници пријавили су учесталост оваквог насиља у 34,6 одсто случајева.

Године 2010, Центар за контролу и превенцију болести спровео је „Националну анкету о партнерском и сексуалном насиљу у интимним везама” (која је поново објављена 2013. године с резултатима нових анализа) у оквиру које је први пут спроведено истраживање о виктимизацији према сексуалној оријентацији. Анкета је открила дугогодишњу заступљеност силовања, физичког насиља и ухођења чији је починилац партнер у интимној вези.

Према врсти партнерског односа, проценат насиља је следећи: 43,8 одсто за лезбејке, 61,1 одсто за бисексуалне жене и 35 одсто за хетеросексуалне жене;…

Ове студије побијају мит о томе да су жртве злостављања само хетеросексуалне жене.” (линк ОВДЕ)

 

Дакле, статистички значајно више има физичког насиља над женама у лезбејским интимним односима, него над хетеросексуалним женама у хетеросексуалним интимним односима.

 

Зашто се не бавите тиме већ се бавите нашим хетеросексуалним односима с мушкарцима за које ви нисте заинтересоване да имате?

Ми знамо зашто, објаснили смо овде (линк ОВДЕ).

 

Идемо још даље, да видимо каква је ситуација по питању сексуалног злостављања у лезбејским односима:

 

ИСТРАЖИВАЊЕ БР.4

 

Чињенице о партнерском насиљу у лезбејским везама

„Колико се често јавља партнерско насиље у лезбејским везама?
Око 17–45% лезбејки тврди да је било жртва најмање једног чина физичког насиља које је починила партнерка у лезбејској вези (1,5,6,13). Врсте физичког злостављања које је навело више од 10% учесница једне студије јесу следеће:

Ремећење партнеркиних навика у вези са исхраном и спавањем
Гурање и гуркање, неодговорна вожња с циљем да се друга особа казни, као и шамарање, шутирање, ударање и грижење (11).
Чак 50% лезбејки пријавило је да их је партнерка сексуално злостављала (12).
Између 24% и 90% лезбејки пријавило је да је макар једном било жртва психолошког злостављања (1,5,6,11,14).” (линк ОВДЕ)

 

Дакле, свака ДРУГА лезбејка је сексуално злостављана од стране партнерке!

 

«1 од 2», што би рекле инцест-траумашице – СВАКА ДРУГА. Сваки коментар је сувишан.

 

И за крај још једно истраживање – поређење насиља у хомосексуалним и хетеросексуалним интимним везама:

 

ИСТРАЖИВАЊЕ БР.5

 

Да ли се насиље чешће јавља у истополним везама?

„Закључци друге студије – коју је ове године објавио Медицински факултет Универзитета Нортвестерн у Чикагу и која представља преглед података четири ранија истраживања која су обухватила 30.000 учесника – иду још и даље.

’Били смо запрепашћени када смо, између осталог, открили и доследно већу учесталост породичног насиља код истополних него код хетеросексуалних парова’, каже Ричард Керол, психолог и коаутор извештаја.” (линк ОВДЕ)

 

 

ЗАКЉУЧАК

 

Знамо шта вам је циљ. Више вам нећемо оставити простора да говорите у НАШЕ име.

 

УЧЕСНИЦЕ КАМПАЊЕ „ЖЕНЕ ГОВОРЕ У СВОЈЕ ИМЕ”

 

 

ПОЗИВ ПОРОДИЧНИМ И ТРАДИЦИОНАЛНИМ ЖЕНАМА – ПРИКЉУЧИТЕ НАМ СЕ И ГОВОРИТЕ У СВОЈЕ ИМЕ!

 

Овим текстом покрећемо кампању „ЖЕНЕ ГОВОРЕ У СВОЈЕ ИМЕ” с циљем да се у јавности коначно чује и глас стварних, породичних, традиционалних жена.

Ако желите да узмете учешћа у овој кампањи, јавите се на страници КОНТАКТ и напишите текст на једну од друштвених, породичних, интимних, брачних, пријатељских, васпитних и социјалних тема.

Знамо да различите жене имају различита мишљења, и да свака од нас може да пружи другачији поглед на неко питање. Ми, жене, имамо шта да кажемо и знамо да  наш глас може довести до промена у нашем непосредном окружењу, као и широј заједници.

Свака од нас има право да понуди сопствени поглед на важне теме и дигне глас против јавног промовисања абортуса, необавезног секса и промискуитетног живота, и других „животних стилова” и „избора”, који су заправо лоши за нас као жене, за наше бракове и породице.

У Србији је више породичних жена него ЛГБТ лобисткиња, али докле год ми ћутимо, дозвољавамо другој страни да њен глас превлада – онај који нашим ћеркама и синовима као нову нормалност промовише рано ступање у односе, необавезни секс уз честу промену партнера, истополне везе, и истовремено нуди контрацепцију и абортус као решења за спречавање и уклањање „нежељених последица” промискуитетног живота.

Време је да се чује глас жена које бране љубав, децу и породицу.

Ми, традиционалне и породичне жене, паметне смо и образоване. Многе од нас раде одговорне послове и истовремено подижу породицу. И имамо право на свој став по питању важних тема за нас.

Не дозвољавамо више ниједној женској групацији такву дрскост да говори у име свих жена и да нам потура њихова идеолошка схватања о тзв. «женским правима» с којима се многе од нас не слажу.

Свака жена треба да има право да говори у своје име.

 

За детаљније информације како да нам се придружите у овој иницијативи, погледајте ОВДЕ.

 

 

 

Напишите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.