ЖЕНЕ ГОВОРЕ У СВОЈЕ ИМЕ – придружите нам се!

ЖЕНЕ ГОВОРЕ У СВОЈЕ ИМЕ – придружите нам се!

Позив породичним женама:

Покренуле смо кампању „ЖЕНЕ ГОВОРЕ У СВОЈЕ ИМЕ” с циљем да се у јавности коначно чује и глас стварних, породичних, традиционалних жена.

Ако желите да учествујете у овој кампањи, јавите се на страници КОНТАКТ и напишите текст на једну од друштвених, породичних, интимних, брачних, пријатељских, васпитних и социјалних тема.

Знамо да различите жене имају различита мишљења, и да свака од нас може да пружи другачији поглед на неко питање. Ми, жене, имамо шта да кажемо и знамо да наш глас може довести до промена у нашем непосредном окружењу, као и широј заједници.

Свака од нас има право да понуди сопствени поглед на важне теме и дигне глас против јавног промовисања абортуса, необавезног секса и промискуитетног живота, и других „животних стилова” и „избора”, који су заправо лоши за нас као жене, за наше бракове и породице.

У Србији је више породичних жена него ЛГБТ лобисткиња, али докле год ми ћутимо, дозвољавамо другој страни да њен глас превлада – онај који нашим ћеркама и синовима као нову нормалност промовише рано ступање у односе, необавезни секс уз честу промену партнера, истополне везе, и истовремено нуди контрацепцију и абортус као решења за спречавање и уклањање „нежељених последица” промискуитетног живота.

Време је да се чује глас жена које бране љубав, децу и породицу.

Ми, жене, паметне смо и образоване. Многе од нас раде и истовремено подижу породицу. И имамо право на свој став о темама важним за нас.

Не дозвољавамо више никоме такву дрскост да говори у име свих жена и да нам потура своја идеолошка схватања о «женским правима» с којима се многе од нас не слажу.

Свака жена треба да има право да говори у своје име.

 

 

 

Како да допринесете?

 

1. Одаберите тему која вас се нарочито дотиче или вас занима као породичну и традиционалну жену. Можда сте одувек желеле да кажете своје мишљење о контрацепцији, предбрачним односима или брачној верности, образовању или утицају телевизије на децу, или да поделите своје искуство или причу некога из ваше околине. Можда сте стручне за неку област (докторка / медицинска сестра, васпитачица, нутрициониста), па с другима можете поделити своје мишљење о нечему, поткрепљено чињеницама.

 

2. Саставите текст и пошаљите нам преко странице КОНТАКТ.

 

3. Не брините уколико се никада нисте бавиле писањем, важан јевВаш искрен и јасан став о одређеној теми, а за саме реченице ћемо се заједнички побринути. Писање је као вожња бицикла, што више возите, то лакше иде. Сва питања и дилеме решаваћемо заједно у ходу – ми, жене, на то смо и навикле, зар не? 🙂

 

4. Само напред, једва чекамо да чујемо ваше мишљење и да га објавимо јавно!

 

ВРЕМЕ ЈЕ

ДА

ЖЕНЕ ГОВОРЕ У СВОЈЕ ИМЕ

 

 

 

3 коментара

Напишите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.