ЖЕНЕ ГОВОРЕ: Да ли наше девојке треба да буду забава за једно вече?

ЖЕНЕ ГОВОРЕ: Да ли наше девојке треба да буду забава за једно вече?

Објављујемо писмо још једне забринуте мајке која се пита шта то заправо значи када кажемо да је Београд познат као престоница доброг провода.

Пишите нам и даље – ми смо ту управо зато да би се чуо глас породичних жена.

 

Писмо читатељке подстакнуте нашом кампањом „ЖЕНЕ ГОВОРЕ У СВОЈЕ ИМЕ”.

Више о кампањи и о томе како да нам се придружите прочитајте ОВДЕ.

 

***

Јутрос, на путу до посла, слушам водитеље на радију како причају о страним туристима који долазе у Београд на дочек Нове године. Помињу се туристи из Бугарске, Словеније, Хрватске, па чак и Турске – ови последњи почињу да долазе у већем броју јер је председник Ердоган изгледа пооштрио прописе о конзумацији алкохола.

Слушам тако водитеље па се питам да ли заиста треба да се хвалимо и поносимо тиме што други народи долазе код нас:

  1. да би се напили
  2. да би лудовали по нашим клубовима, дискотекама, сплавовима (често чујемо да је Београд надалеко чувен по ноћном животу)
  3. да би спавали с нашим девојкама?

Дакле, чувени смо по томе што у нашим клубовима има доста лепих девојака „отвореног, слободног понашања”, што неко може да дође код нас и да за једну ноћ „одради” једну или више девојака.

Да ли заиста треба да се хвалимо тиме што ће странци да задовоље своје страсти на нашим девојкама, да оскрнаве оне које треба да буду мајке, које треба да гаје децу – нашу будућност?

Наравно, те исте девојке не треба да троше своју невиност и лепоту ни на наше „локалне блуднике”, већ да свакако чувају своју целомудреност – али то је, чини ми се, засебна тема.

Рекла бих да то није само питање тога како ми васпитавамо наше ћерке већ и синове – наиме, на једном православном (!) форуму прочитала сам изјаву младића који каже да намерава да „ужива” и да се „наживи” колико год може све док не одлучи да се скраси.

Родитељи носе највећу одговорност за васпитање својих синова и кћери – будућих очева и мајки. Нажалост, данашња (не)култура и друштво у коме секс продаје све нимало нам не помажу у томе.

Заиста се морамо молити Господу и Пресветој Богородици да нам помогну да будемо достојни родитељи, и да сачувају нашу децу од пошасти „модерног” друштва.

 

Аутор: Н.Н.

 

Напишите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.