Бојно поље је – дечија соба

Бојно поље је – дечија соба

Хиљаду пута је био у праву немачки теолог Август Толук, који је једном приликом рекао да се светом управља из дечије собе. Не из Вашингтона, не из Москве и не са далеке тајанствене планете на којој живе интелигентни и моћни хуманоиди, који, према неким визионарима, над нама људима врше још један циничан експеримент, него баш из дечије собе. У дечијој соби је борба за будућност човечанства. Нека ми опрости Фјодор Михајлович, али ја на своју бојазан и ризик парафразирам његове познате стихове: „Овде се ђаво бори са Богом, a бојно поље је дечија соба“. Данас је то стварно тако.

 

У свакој нормалној породици за дечију собу се бира просторија која је најсветлија, најтиша и најтоплија. У њој владају удобност и спокој. Врло често одрасли крај ње пролазе ходајући на прстима. Тамо, у дрвеном кревецу, мирно спава онај, од кога зависи будућност човечанства. Већина нас не схвата како силно атмосфера дечије собе преображава свет, успорава његово пропадање, чини га пријатнијим. Ево, возиш се колима, около је хаос, „вучји“ закони на руским путевима. Бука сирена, испарења гасова, асфалт се топи од топлоте. Уморни од борбе за сваки педаљ коловоза, прилепљени за неки аутомобил и одједном видите налепницу на задњем стаклу: „Дете је у ауту!“.  Не знам како је вама, драги читаоче, али мени, при погледу на ту налепницу одмах постаје топлије у души. Тада себи више не дозвољавамо неопрезне маневре, тада смо максимално сабрани и пажљиви: тамо је, на задњем седишту, у том дечјем седишту највеће благо у свемиру – дете. Занимљиво је запитати се, колико саобраћајних удеса је спречила ова једноставна налепница?

 

Атмосфера дечије собе чини свет безбеднијим. Детету је потребна посебна заштита и брига. Осмишљавањем простора за децу, одрасли чудесно преображавају свемир и за саме себе. На пример, ниједан разуман родитељ неће се помирити са чињеницом да су на зидовима у ходнику зграде где живи исписане псовке. У крајњој мери, могу увек да их састружу или прекрече ако не постоји могућност да  се натера предузеће које управља зградом да уради  реновирање. Оно што ти не  би можда урадио за себе, урадићеш због своје деце. Свет се преображава из дечије собе. Знајући овај образац, ђаво свим силама покушава да уништи атмосферу љубави и удобности која у њој влада.

 

Испричаћу вам следећу причу. Недавно је један парохијанин Свето-Тројицког храма у Саратову по имену Александар отишао у књижару да потражи нешто за своје три мале ћерке. Велико је било његово изненађење када је на полици међу књигама за децу, он изненада нашао књигу о … хомосексуалцима.  Будући да је правник по образовању, Александар је упутио жалбу нашем обласном тужиоцу и обласном начелнику Главне управе Министарства унутрашњих послова  следећег садржаја:

„Данас сам посетио књижару „Антикварне књиге“ која се налази на адреси : Московска улица 45 у граду Саратову (на углу са улицом Њекрасова). Заинтересовале су ме књиге за децу изложене на посебним штандовима на даскама код излога продавнице.

Међутим, на моје изненађење и огорчење на полици са дечијим штампаним материјалима пронашао сам и књигу под називом „Гејеви. Они су променили свет“ (у издању ЕКСМО, Москва).

Кратко се упознавши са њеним садржајем, открио сам да ова књига промовише не- традиционални (хомосексуални) однос, а посебно, у њој се говори о људима, које повезује  управо ова особина.

Ова књига садржи информације које су усмерене на формирање нетрадиционалне сексуалне оријентације код малолетника, привлачност, искривљену слику друштвене једнакости традиционалних и нетрадиционалних сексуалних односа, чак натурање информација о нетрадиционалним сексуалним односима, изазивајући интересовање за такве односе .

Дакле, дела које су учинили продавци као службена лица садрже обележја административног прекршаја, за који је одговорност установљена параграфом 6.21. „Промоција нетрадиционалних сексуалних односа међу малолетницима “ Закона Руске Федерације о административним прекршајима (уведен савезним законом од 29.06.2013. Н 135 – ФЗ ) … “

Власник продавнице је, наравно, демантовао да је књига постављена на полицу са дечијом литературом, али фотографије које је снимио Александар, говоре саме за себе .

Ако ви, драги родитељи, мислите, да је довољно, да у циљу заштите свог детета од владајуће индустрије разврата, да уклоните из дечије собе рачунар и телевизор, грдно се варате. Разврат може да дође са играчкама, преко постељине, кроз стрипове.

 

Да ли знате шта је „Винкс“? То је назив трговачке империје за производњу цртаних филмова, књига, одеће, постељине, итд. Главни ликови ове производње су полуголе малолетне чаробнице са пркосним шминком на лицу. Све је почело 2004. године са појавом цртаног филма „Клуб Винкс: Школа за чаробнице“. Он се допао многим малишанима – гледаоцима. Чаробнице се баве вештичарењем и сањају о младићима. Да ли вам се свиђају такве јунакиње,  с обзиром да производња „Винкс“ рачуна на девојчице узраста 5-12 година? Уопште није тешко да се схвати да „Винкс“ није ништа друго него дечија еротика испуњена окултизмом. И такви су производи масовно и успешно продрли у собе наше деце. Ово је само један пример који нам показује колико морамо да будемо опрезни.

 

Када анализирамо ове чињенице, чини се као да су снаге зла, уједињене, усмериле све своје моћи ка томе да униште дечију собу, да сломе ту колевку светости .

Још је тужније, када тај процес уништавања, ентропије, почиње – не споља – већ изнутра, из саме породице. Колико често саме породичне размирице а не малолетничко правосуђе обогаљују духовни развој детета. „Свет се састоји од градова, градови – од кућа, куће – од мужева и жена; дакле, када настане време сукоба међу мужевима и женама, онда у куће улази рат“ – написао је свети Јован Златоусти. И не само у куће, него и у свето место сваке куће – дечију собу. А када су они у невољи, тада немирни постају и градови – наставља велики светитељ, – а када пометња завлада градовима, тада се последично и цела васељена испуни пометњом, ратом и сукобима …

До дана данашњег се за дечију собу, за ову цитаделу чистоте и љубави, води немилосрдна битка. А ми не можемо да напустимо наше позиције, ми немамо право да предамо непријатељу тај центар управљања свемиром. Повлачења из дечије собе нема!

 

Аутор: Свештеник Дионисије Каменшчиков

Превод: Доротеја Шиђанин (лектура С.С.)

Извор: Православие.ру

 

 

 

Напишите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.