Једини прави одговор на питање тинејџера (ВИДЕО)

Једини прави одговор на питање тинејџера (ВИДЕО)

Постављамо овај инспиративан снимак беседе свештеномученика Данила Сисојева – у вези са тиме који је једини одговор на разне проблеме које млади имају.

Отац Данило јако добро запажа и истиче да је морално понашање само по себи, без Бога као његовог аутентичног извора, бесмислено. А посебно је бесмислено за младе људе који по развојим карактеристикама пубертетског узраста, имају отпор према било чему што им се вештачки намеће.

Млад човек ће, када му ми као родитељи објашњавамо да неко његово понашање, навика или поступак није добар и да треба другачије, са правом поставити питање : „Зашто? Зашто да будем добар, поштен, да се клоним различитих порока/греха, да се уздржавам од овога или онога, да не живим искључиво по свом егоизму и хедонизму? Шта, само зато што ми ви тако кажете да треба? Свашта.“

Родитељи који нису истински верујући православни хришћани једноставно неће моћи на ово питање да дају иоле смислен а камоли тачан одговор. Јер се
решење налази у другој „равни“ у којој се они не крећу или је свесно одбацују, не признају.

Погледајте како отац Данило објашњава суштину овог проблема и сведочи библијски одговор на пороке младих (и не само младих) људи.

Овај свештеник, који је пострадао за Христа у сред Москве, у сред храма у коме је служио и то у 21.веку – 2009.године, је један од малобројних наших савременика на коме се могло видети и из далека да је био свети Божији човек. Велика је срећа што су неке његове беседе снимане, макар и овако као овај снимак телефоном, јер имамо прилику да видимо како из човека – свештеника Дух Свети исијава.

ПравославниРодитељ.орг

 

Извор: Православни мисионарски центар „о. Данил Сисојев“

 

 

 

 

 

 

Напишите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.