Још једном БРАВО, Министре Шарчевићу – а сад удаљите СВЕ антипородичне идеологе из Министарства до краја!

Још једном БРАВО, Министре Шарчевићу – а сад удаљите СВЕ антипородичне идеологе из Министарства до краја!

МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ, НАУКЕ И ТЕХНОЛОШКОГ РАЗВОЈА

Немањина 22-26

Б Е О Г Р А Д

 

За министра просвете, науке и технолошког развоја, господина Младена Шарчевића

 

 

Поштовани министре,

Најпре желимо да изразимо поштовање што сте уважили здраворазумске ставове и уставом загарантована  права родитеља деце која похађају вртиће и школе Републике Србије, и увремењено предузели кораке да се санирају последице вишегодишњег утицаја «контраверзних» невладиних организација на челу са «Инцест Траума Центром» на Министарство просвете.

 

Добро сте идентификовали неке од централних особа у Вашем ресорном Министарству које су, злоупотребивши своје радне позиције у оквиру Министарства, представљале одскочну даску за спровођење недопустивих идеолошких садржаја под видом образовних програма у нашим школама.

 

Сада Вам се обраћамо са жељом да допринесемо да Ваше (и наше) Министарство коначно стане на пут продору најразличитијих програма штетне идеолошке и духовне садржине који се под видом «едукативних» програма пласирају у нашем школству.

 

У овом обраћању ћемо се осврнути на спорне тзв. «Образовне пакете за учење о теми сексуалног насиља над децом» и њихове промотерке унутар Министарства Просвете, а у наредном ћемо се осврнути на програм духовно спорне садржине  «Мајнд Ап» (Mind Up) који се без сагласности и знања родитеља спроводи у 10 вртића и основних школа у Србији – такође уз одобрење одређених групација унутар Вашег ресорног Министарства.

 

Вест у новинама да у Министарству „пљуште откази» промотеркама тзв. «Образовних пакета» испоставила се као делимично тачна јер су отказ добиле само две од три учеснице „Пројекта», а на челу тима, како сте најавили, остаће трећа коауторка- г-ђа Биљана Лајовић.

 

Уз уважавање компетенци г-ђе Лајовић када је у питању њен преко деценије дугачак ангажман на пољу вршњачког насиља у школама, њена идеолошка индоктринираност антипородичном идеологијом не чини је адекватним вођом нити чланом тима који би требало да сачињава будуће образовне пакете јер ти пакети треба да почивају на суштински другачијим постулатима и вредносним оквирима у односу на првобитне.

У наредним обраћањима ћемо Вас информисати о разлозима и механизмима услед којих људи попут Биљане Лајовић постају промотери антипородичне идеологије и прокоцкају свој професионални углед и каријеру подржавајући програме попут горепоменутих образовних пакета.

 

За сад је довољно напоменути следеће чињенице у вези са г-ђом Лајовић:

 

  1. Управо је г-ђа Биљана Лајовић била једна од три представнице Министарства која је и сама била аутор одређених наставних  јединица у тзв. Образовним пакетима.

 

  1. Иако наставне јединице које је Г-ђа Лајовић писала саме по себи нису спорне, оно што јесте спорно и представља велики аларм када је њен даљи ангажман у питању је чињеница да је Биљана Лајовић била у потпуности упозната са целокупним садржајем Пакета и то на сваком кораку његовог сачињавања. Она је то и сама фактички јавно потврдила у медијима, када је у својству браниоца и промотера ових Образовних пакета као представник Министарства просвете (!) наступила у емисији «Добро Јутро- Јована & Срђан». Наиме, када јој је водитељ показивао спорне цитате из Образовних пакета у вези са лезбејским кондомом и хомосексуалним садржајима поновљено је рекла «Знам ја, знам шта пише ту, знам шта пише» (Емисија Добро Јутро- Јована & Срђан – Биљана Лајовић, др Бојан Цакић – 12.04.2017, линк ОВДЕ , временска тачка од 13-ог минута и 13 секунди) .

 

  1. Подржавала је и омогућавала, као представница Министарства, спровођење тзв. „Националне студије о сексуалном насиљу» у нашом школама и над нашом децом, чији је носилац, власник и наручилац искључиво НВО «Инцест траума центар», а где је Министарство просвете послужило само као потрчко за отварање школских врата активистикњама «Инцест траума центра» да би спровеле своје истраживање са сумњивим индикаторима сексуалног насиља, на основу којих су касније извеле једнако сумњиве и дискутабилне закључке (на ту студију и на те сумњиве резултате се гђа Лајовић и позива у горепоменутој емисији, стварајући заблуду и страх у јавности износећи сумњиве закључке тог истраживања).

 

  1. Била је главни подржавалац, и то поново као представник Министарства (дакле, као и под тачкама бр.1 и 2, није наступала у своје лично име или са неке друге позиције која није позиција државног службеника при Министарству просвете), тзв. «Националне стратегије против сексуалног насиља», такође производа НВО «Инцест траума центар» као логичног следа корака након спровођења сумњиве «Националне» студије. ( Представљен Нацрт Стратегије за спречавање сексуалног злостављања деце, 18.11.2015. линк ОВДЕ)

 

  1. Представљала је Образовне пакете у Скупштини Србије, у Женској парламентарној мрежи и Одбору за тзв. родну равноправност при Скупштини и то, поново, у својству представника Министарства просвете. (Министарство просвете Србије,Образовни пакети, Инцест траума центар, 18.11.2016 линк ОВДЕ)   –

 

На основу свега изложеног стојимо на становишту да је г-ђа Б. Лајовић главни промотер и подржавалац ових скаредних и недопустивих Образовних пакета при Министарству просвете, у чијем настанку је учествовала од самог почетка до реализације и у потпуности је била упозната са њиховим целокупним садржајем.

 

Уважени министре Шарчевићу, подржавамо Ваш став да овој теми треба озбиљно и одговорно приступити ангажовањем стручњака са искуством у превенцији сваког, па и сексуалног насиља. Јасно нам је због којих некадашњих релевантних информација размишљате о задржавању Биљане Лајовић у тиму који се бави насиљем.

Међутим, стечене едукације и компетенце Биљане Лајовић на пољу вршњачког насиља у школама не могу бити довољан услов за ангажовање поменуте особе која је у међувремену доказала припадност антипородичној идеологији промовишући скаредне тзв.»образовне» пакете сачињене од стране спорне НВО «Инцест траума центар» са циљем сексуализације деце.

Стога тражимо, у име наше деце и на основу нашег законског родитељског права да одлучујемо о васпитању и образовању наше деце –  да госпођа Биљана Лајовић у потпуности буде удаљена са сваког даљег учешћа у писању новог пакета, као што је то случај и са преостале две коауторке Пакета које су то чиниле са позиције службеника Министарства.

Истовремено желимо да Вам предложимо решење које ће осигурати да ће се нови пакети заиста и бавити превенцијом сексуалног насиља, уместо пропагирањем сасвим различитог и потпуно неприхватљивог садржаја.

Спремни смо да Вам понудимо наше медицинске, образовне и психолошко-педагошке стручњаке као и примере добре праксе осталих земаља које су на адекватан начин спровеле образовне програме на тему сексуалног образовања и превенције сваке врсте насиља, па и сексуалног.

На тај начин ћемо Ви  – као надлежни министар – и ми, родитељи деце која похађају вртиће и школе у Републици Србији заједнички остварити главне васпитно-образовне циљеве школства и допринети безбеднијем, здравијем и квалитетнијем детињству без индоктринације наше деце разним законски недопустивим и штетним садржајима.

 

Молимо Вас, још једном, удаљите г-ђу Биљану Лајовић, као и остале идеолошки индоктриниране особе, од учешћа у креирању било којих образовних програма при Министарству просвете.

 

Будно ћемо и на даље пратити Ваше поступке и одлуке и бити спремни да похвалимо и подржимо оно што је у најбољем интересу наших породица, а тиме и наше деце јер је породица за дете место љубави, старања и подршке здравом дечијем развоју  а не најопасније место у модерном друштву како сматра г-ђа Биљана Лајовић и њене идеолошке истомишљенице из „Инцест траума центра“.

(изјава Биљане Лајовић да породични дом није безбедно место уз манипулисање јавним мњењем изношењем сумњивих резултата истраживања Инцест траума центра под називом „Национална студија“ линк ОВДЕ, од 7:30 на даље, )

 

Породични људи Србије

 

 

3 коментара

Напишите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.