Међународни скуп посвећен породици у Београду

Међународни скуп посвећен породици у Београду

 

Ево једних лепих вести – данас и сутра се одржава међународни скуп посвећен породици, на коме ће присуствовати и представници Руске Православне Цркве:

 

– Протојереј–ставрофор Дмитри Смирноф, председник Патријаршијске комисије за породицу Руске Православне Цркве, Русија.

– Алексеј Комов, члан Патријаршијске комисије за породицу Руске Православне Цркве, председник организације Породична политика.РУ, представник Светског конгреса породица за Русију и ЗНД, , амбасадор Светског конгреса породица у УН, Русија;

Са жељом да се и у нашој помесној Цркви оснује Синодално одељење за православну породицу по узору на Патријаршијску комисију за породицу у Руској Цркви – радује нас одржавање овог лепог и важног догађаја у Београду.

ПравославниРодитељ.орг

 

* * *

У петак 24. априла, у 19 часова,

 

у Скупштини града Београда, свечаним отварањем започеће међународна конференција „Природна породица и породично друштво – изазови 21. века“, први регионални догађај Светског конгреса породица у Србији и региону, у организацији Покрета Двери и Центра за заштиту породице.

 

Скуп ће својим обраћањима отворити:

 

– Његова Светост, Патријарх Српски Иринеј,

– заменик градоначелника Андреја Младеновић,

– директор за комуникације Светског конгреса породица Дон Федер,

– амбасадор Светског конгреса породица у УН Алексеј Комов, и

– Срђан Ного, председник Центра за заштиту породице, и члан старешинства Покрета Двери.

 

 

Центар за заштиту породице позива на међународни скуп о породици

 

 

Центар за заштиту породице организује, 24-25. априла у Београду, Међународни скуп на тему „Природна породица и породично друштво – изазови XXI века“. Овај скуп ће бити регионални догађај Светског конгреса породица, први такве врсте у Србији и окружењу.

 

centar-za-zastitu-porodice-logo

Светски конгрес породица је међународна асоцијација која обухвата породичне организације и активисте из 60 земаља, и представља најважнију мрежу за заштиту и промоцију породичних вредности у свету. Организација има статус посматрача у Уједињеним нацијама и организује скупове широм света.

Центар за заштиту породице је непрофитна организација која окупља породичне људе и стручњаке из различитих области природних и друштвених наука посвећених идеји реафирмације вредности природне породице и промоције породичног модела друштва.

Дана 24. априла 2015. године, са почетком у 19h,

у Скупштини града Београда, одржаће се свечано отварање Регионалног скупа Светског конгреса породица.

Скупу ће се обратити Његова Светост, Патријарх српски господин Иринеј, заменик градоначелника гдин Андрија Младеновић као домаћин, представник Центра за заштиту породице и наши међународни говорници:

 

Дон Федер, директор за комуникације Светског конгреса породица, САД;
Алексеј Комов, члан Патријаршијске комисије за породицу Руске Православне Цркве, председник организације Породична политика.РУ, представник Светског конгреса породица за Русију и ЗНД, , амбасадор Светског конгреса породица у УН, Русија;
Протојереј–ставрофор Дмитри Смирноф, председник Патријаршијске комисије за породицу Руске Православне Цркве, Русија.
Поред говорника, скупу ће присуствовати и гдин Павел Феодосов испред Фондације Св. Андреја Првозваног и програма Светост материнства(Русија) и гдин Фабрис Сорлин, координатор Le Manif pour тous, некадашњи кандидат за посланика француског парламента и представник Светског конгреса породица за Француску.

Говорници ће према протоколу одржати поздравну реч, при чему ће бити речи о тешкој демографској ситуацији у којој се Србија налази, као и о различитим искушењима са којима се породице у Србији и свету данас суочавају.

 

Дана 25. априла 2015. године, у великој сали Привредне коморе Србије, Теразије 23, са почетком од 09h,

одржаће се серија предавања на тему поражавајуће демографске ситуације у Србији, васпитању деце, репродуктивном и сексуалном образовању, проблему масовних абортуса у Србији, значају брака, насиљу у породици, положају породице у времену глобализације, незапослености и лошег животног стандарда итд.

Поред поменутих међународних говорника, обратиће нам се и домаћи стручњаци и породични делатници: Проф. др Драган Батавељић, Проф. Дуња Вулетић, Др Нада Радушки, Др Драгана Динић, Проф. Стево Пашалић, др Антун Лисец (Хрватска), Мр Предраг Митровић, Мр Мила Тодоровић и многи други.

Било би нам задовољство да ваше медијске куће испрате овај изузетно значајан научни скуп посвећен проблемима са којима се породице у Србији суочавају.

 

С поштовањем,
У Београду, 22. априла 2014. године

Др Немања Зарић
Генерални секретар
Центра за заштиту породице

 Извор: Двери Српске

Напишите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.