Млади хришћани – истински побуњеници

Млади хришћани – истински побуњеници

Дете је дар Божји. Зато хришћанин устаје против генетских манипулација којима су „прогресивци” одушевљени. Хришћани не желе да деца постану предмети које је могуће сортирати, серијски производити, с којима се може понашати као са сировинама. Деца нису предмети који се набављају и одбацују. Родитељи треба да остану родитељи, а не да буду „специјалисти” који абортусом решавају ко ће од њихових потомака да живи, а ко ће да умре. Хришћански отац и мајка не желе да одвоје тело од љубави и љубав од живота. Они имају намеру да заштите тајну љубави и брака од продора технике, и нерођено дете од научника – манипулатора, а новорођене од циничних експлоататора.

Борећи се за истинску младост, млади хришћани не желе да изгубе девственост срца, и да у шеснаест година изгледају као да имају тридесет. Устају против тупог и слепог конформизма. Не желе да живе као крдо са плеснивим лозинкама прошлости. Они виде да су све лажи сексуалне револуције пропале: тврдило се да је брак непотребан, а сад се види да је брак неопходан. До јуче, секс је био забава, а сада сви схватају да је полност нормална само ако је израз љубави и одговорности.

Бог је на страни младих, настојећи да их подигне у борбу против свих лажи овога света.

Једна од лажи је порнографија, која се намеће свуда, а вређа људско достојанство, нарочито достојанство жене. Млади хришћани морају да се успротиве развратничком јавном мнењу штитећи свој интимни свет од упада туђих очију. Млади хришћани не треба да дозволе да се сексуалност претвори у просташтво јер знају шта значи пол као дар Божји. Они треба да ослободе љубав од Прокрустове постеље потрошње и планирања да би сачували њен узвишени смисао.

Младост је време експериментисања. Данас је најсмелији експеримент остати чист и надзирати своја чула, чувати себе за будућег брачног друга, чак и ако га нисмо срели.

То значи бити слободан.

Јер, како је рекао апостол, ко чини грех, роб је греху. А роб није и никад не може бити без окова. Слобода и смелост чине младе хришћане кадрима да љубљеном или љубљеној кажу: „Не желим да телесно општим с тобом ван брака – управо зато што те волим, управо зато што поштујем твоју душу и твоје тело.”

Чистота је данас могућност да се дише пуним плућима.

 

Аутор: Владимир Димитријевић

Извор: Млади хришћани – истински побуњеници

 

Напишите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.