Молитве за брачне парове који желе да добију дете (манастир Копорин)

Молитве за брачне парове који желе да добију дете (манастир Копорин)

До нас је стигао овај леп текст о манастиру Копорин где се читају молитве брачним паровима који желе да добију дете. Надамо се да ће ова информација доћи до оних који се уздају у милост Господњу да ће им подарити дете.

ПравославниРодитељ.орг

 

 

Манастир Копорин: Савршено место за младе брачне парове

 

Често се сви ми који желимо да одгајамо наше малишане у духу православља саветујемо како и шта да радимо. Међутим, требало би да се осврнемо и на период пре самог родитељства, те на бројне проблеме с којима се многи људи у савременом добу сусрећу, а најпре с проблем како уопште да остану у другом стању. Готово је сигурно да свако од нас зна макар за један такав случај, а њих је небројено много.

Срећом, знамо да је Господ наш Исус Христос свугде и у свему, па се врло често догађа да брачни парови који затраже помоћ од Њега ту помоћ и добију.

 

Добро је позната чињеница да на територији читаве Србије постоје бројни манастири за које се зна да помажу управо у оваквим случајевима.

 

Један од таквих манастира је и манастир Копорин, који се налази недалеко од Велике Плане. Ако вас занима да прочитате више о овој нашој Светињи погледајте овде.

Иначе, у манастиру Копорин основно послушање које има отац Сава јесте да чита молитве управо паровима који желе да имају пород, а то из неког разлога не могу.

 

Ако одете у посету овој светињи, осим што ћете упознати овог богоугодног човека, чућете и разне занимљиве приче које су везане за овај манастир. Како кажу монахиње, много је брачних парова долазило у овај манастир, а много њих се и враћало након неколико година са својим потомцима, које им је Господ наш Исус Христос даровао након тога.

Већина ових лепих вести које се могу чути везано за манастир Копорин везује се најпре за чудотворне мошти које су пронађене на месту изнад кога се налазио портрет деспота Стефана Лазаревића, чија је задужбина овај манастир. Дуго је у народу постојало веровање да то заиста и јесу мошти једног од омиљених српских деспота и да управо оне помажу у излечењу различитих обољења, а првенствено код брачних парова који не могу да имају деце. Но, најновија истраживања која су спроведена почетком 21. века износе тврдње да чудотворне мошти пронађене у манастиру Копорин не припадају деспоту Стефану, већ његовом брату, Вуку Лазаревићу.

Било како било, чињеница је да чудотворне мошти, кроз чије дејство се исказује несебична Божја промисао, помажу нероткињама да на свет донесу будуће заштитнике православља. Неопходна је вера и чисто срце, испуњено љубављу и надом, а Свевишњи ће урадити све што је потребно да и животе особа које нису имале прилику да искусе чари родитељства оплемене и дарују овим непроцењивим бићем.

Како веле монахиње манастира Копорин, добиле су небројено писама која су им упутили брачни парови који су након читања молитве оца Саве из манастира Копорин имали ту срећу да на свет донесу будуће чуваре православља.

До манастира се стиже међународним аутопутем Е – 75 из правца Београда према Великој Плани, а одатле постоје јасни путокази како доћи до манастира, који је од Велике Плане удаљен пар километара.
Уколико је овај текст било коме био од помоћи, моје срце је на месту.

Надам се да ћете и ви имати шта да кажете на ову тему ? Можда сте били сведоци чудесних исцељења у манастиру Копорин или у било којој другој Светињи широм наше лепе Србије.

 

Аутор: Владимир Чиплић, поштовалац православља и заступник породичних вредности. Оснивач је и власник веб сајта Манастири у Србији.

 

14 коментара

Напишите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.