На CNN-ово питање о абортусу стотине жена послало своја сведочанства

На CNN-ово питање о абортусу стотине жена послало своја сведочанства

Године 2013, на 40. годишњицу историјске пресуде у случају Роу против Вејда (више о томе можете прочитати ОВДЕ), телевизијска кућа CNN поставила је читаоцима два питања путем своје интернет странице:

  1. Да ли сте имали абортус?
  2. Како се сада осећате због тога?

Стигло је 540 прича (линк ОВДЕ). Жене су у њима пренеле своје разлоге за абортус, изнеле бол и кајање, а у ретким случајевима и задовољство оним што су учиниле. Таквим потезом ове велике медијске куће једна ствар постала је очигледна: жене жале због абортуса. Поред тога, потребно им је да причају о томе.

Када би жене прочитале бар неку од стотина прича – пре него што одаберу да прекину трудноћу!

Да сазнају – пре него што крену путем бола и кајања због одлуке која се више никада не може променити.

Да погледају у светлу будућност без смрти јер би тако сазнале чињенице и увиделе тугу других жена, а да то саме не морају да искусе.

Наслов једне приче преноси сурову истину: „Абортус утиче на свакога!”

Другарице возе једна другу у клинику, а затим виша никада не причају о томе. Овај „захват” ти буквално заувек мења живот… А одједном сви о томе ћутимо!

Зовем се Стејси Меси и председник сам и један од оснивача организације АРИН која помаже женама након абортуса (Abortion Recovery InterNational) Добијамо преко 100 захтева дневно од појединаца и породица којима је потребна помоћ након абортуса. У протеклих пет година, обратило нам се преко 250.000 људи који пате.

Један једноставан, брз и легалан абортус може да се одрази на 40–50 особа. Абортус утиче на свакога! Бол од абортуса је свуда око нас.

Из приче у причу, жене износе бол који само мајка може да разуме. Неке су поделиле страшне приче о абортусима на које су биле приморане. Друге су говориле о дугом путу ка опроштају. Многе су рекле да туга никада није прошла. Триша је написала:

Абортус нам се протура као људско право. Решење за нежељену трудноћу. Брзи захват на који више никада не морате да мислите. Изабрала сам абортус са 18 година. Сада, 37 година касније, нисам заборавила ниједан детаљ. Говоре нам да жена има право да има контролу над својим телом, као да је абортус средство за контролу. Када се абортус уради, он доводи до одређених последица. Физичке, емотивне и психолошке последице и те како су ван наше контроле. Абортус ради оно за шта је осмишљен: убија и уништава. Нагло зауставља ток… Ток ЖИВОТА. Ниједна жена никада није постала слободна кроз абортус…

Абортус НИЈЕ ЗА жене, он је ПРОТИВ нас.

Наслови ових исповести говоре о дубоком болу с којим жене морају да живе: Док се не сретнемо поново, То што сам уништила није било само ткиво, Никада то нисам преболела, Сломљена сам, Кајем се што сам убила своје дете

 

Аутор: Кристи Бартон Браун

Превод за pravoslavniroditelj.org: М. Стајић

Извор: CNN: Special report features hundreds of women who regret their abortions

 

Уколико сте трудни и у дилеми сте да ли да задржите бебу, нудимо Вам могућност да поразговарате са психологом – било уживо у саветовалишту у Београду, било преко Скајпа.

Не устручавајте се да затражите психолошки разговор – нико Вас неће притискати, осуђивати нити убеђивати.

Једноставно ћете добити прилику да Вас неко пажљиво и без осуђивања саслуша, као и прилику да са неким поделите своја осећања и размишљања у овако осетљивој ситуацији у којој сте се нашли.

За детаљније информације посетите сајт Православно-психолошког саветовалишта „Има наде“:

Imanade.org

Не брините за новац – уколико нисте  у могућности да платите, разговор ће за Вас бити бесплатан.

Саветовалиште „Има наде” нуди могућност бесплатног разговора само и искључиво особама које су трудне и премишљају се да ли да задрже бебу, тако да је то потребно навести у писму преко контакт странице на ОВОМ ЛИНКУ.

 

Напишите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.