Основана Заједница породичних организација „Породична Србија”

Основана Заједница породичних организација „Породична Србија”

Поштовани родитељи,

Са задовољством вас обавештавамо да смо удружили снаге с неколико других породичних удружења у Србији и основали  Заједницу породичних организација „Породична Србија”. Одлучили смо се на овај корак како бисмо повећали опсег деловања, разменили искуства, помогли једни другима и уз Божју помоћ постигли боље резултате.

У саопштењу можете прочитати укратко о овоме, а о даљим активностима благовремено ћемо вас обавештавати.

Православни родитељ

 

 ***

 

У Светосавском дому у Перлезу, 2. децембра 2018. године основана је Заједница (асоцијација) породичних организација „Породична Србија”, чији циљ није само решавање озбиљног проблема с којим се Србија суочава, а то је одумирање становништва, већ и потреба да се напокон уједине снаге и да се у нашем народу пробуди нада да има смисла стварати породицу.

 

Заједницу чине удружења: „Центар за живот”, „Опстанак”, „Центар за бебе” (линк ОВДЕ и ОВДЕ), „Православни родитељ”, „Центар за заштиту породице”, „Заједница Свети Нектарије Егински”, „Покрет за живот” и „Помоћ породици”, као и истакнути појединци Биљана Спасић, др Владимир Димитријевић, Саша Стевић и многи други.

 

Најважнији циљеви „Породичне Србије” јесу популаризација породичних вредности, борба за повећање наталитета, промоција брака који је дефинисан као заједница између мушкарца и жене, едукација младих по питању система вредности, развој свести о потреби родитељства, заштита трудница и породиља, заштита деце с посебним акцентом на безбедност деце на интернету, мобилним телефонским мрежама, као и заштита од ријалити и сличних телевизијских програма, и утицање на Народну скупштину, а ради доношења Закона о финансијској подршци породици, као и на друге Законе који се тичу формирања и одржавања јединства породице, и економског положаја породица.

 

Владика Банатски Никанор упутио је свој благослов и подршку с надом да ће ова Заједница допринети ширењу свести о значају свете институције брака и породице.

 

За првог председавајућег Председништва „Породичне Србије” изабрана је др Љиљана (Милијана) Абрамовић Савић, а за координатора Заједнице изабран је Радош Пејовић, председник удружења „Покрет за живот”.

 

Породична Србија

 

Напишите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.