Породица Вилијамс о вакцини која штити од опасног тетануса

Породица Вилијамс о вакцини која штити од опасног тетануса

Поштовани посетиоци,

Након што смо превели и објавили брошуру Православних лекара о вакцинацији деце , одлучили смо се да објавимо ово потресно сведочанство родитеља којима дете умало није умрло од последица тетануса. Родитељи су, читајући по интернету и распитујући се, донели одлуку да не вакцинишу свог сина. Прочитајте шта их је нагнало да ту своју одлуку промене, као и због чега су друго двоје деце одмах потом вакцинисали.

Овај текст ( и још један у наредној недељи на ову тему, овог пута сведочанство родитеља из Србије) смо објавили из следећих разлога:

зато што православни родитељи имају од Бога дату дужност да доносе најбоље одлуке за своје дете, трезвено, промишљено, разумно – што значи да смо дужни да не поклекнемо пред пропагандом (било пропагандом ЗА све могуће вакцине било пропагандом ПРОТИВ свих могућих вакцина)

зато што се поново у нашој земљи прави ујдурма од стране лекара-пропагандиста и осталих релевантних а нестручних особа за наше здравство који само декламују „морате да вакцинишете децу, морате, закон каже да морате“ и при том не одговарају ни на једно сувисло питање које им упућују забринути родитељи и противници вакцинације, крију се иза закона и некаквих шупљих флоскула о томе да вакцине нису штетне, да су све вакцине безбедне и тако даље.

Катастрофално лоше је и то што се многи наши лекари и званичници нашег здравства (част изузецима!) крију иза закона који налаже да је вакцинација деце обавезна и да невакцинисање деце повлачи законске санкције, чиме се намеће тоталитаризам који бригу о дечијем здрављу и добробити покушава да истргне из родитељских руку и преда држави.

зато што се, као последица горе наведеног, поново у нашој земљи прави ујудрма од  стране антивакциналних пропагандиста који своју славу и тржиште за своје производе граде на родитељском страху

зато што је у таквој једној мутној ситуацији веома тешко за родитеља који није завршио медицину и специјализирао имунологију да разабере ко га лаже и ко га маже.

Много је важно добро се информисати о тачно одређеним вакцинама, од којих болести тачно свака од њих штити, којом технологијом је свака конкретна вакцина произведена (да ли садржи живе вирусе, или само омотач од вируса, инактивисане, итд.) и шта је чини више или мање безбедном. Које су контраиндикације које сигурно указују родитељима да треба да одбију одређену вакцину за своје дете, и не основу којих параметара можемо сигурно донети одлуку из којих вакцина је много важно да вакцинишемо своју децу. Све то можемо прочитати у брошури коју су писали Православни лекари Русије на овом линку.

Ово није пропаганда сајта Православни Родитељ за СВЕ  вакцине, нити пропаганда ПРОТИВ СВИХ вакцина, надамо се да је то довољно јасно горе изречено.

Нису све вакцине исте и главна грешка која се прави је када се све трпају у исти кош на који се  потом лепи етикета „АПСОЛУТНО ШТЕТНО“ ИЛИ „АПСОЛУТНО БЕЗБЕДНО И НЕОПХОДНО“.

Оба становишта су ЛАЖНА и намерно генерализована.

Ово је истинита прича о томе колико је важно да дете буде вакцинисано као мало и то конкретно вакцином против тетануса.

ПравославниРодитељ.орг

 

Страх родитеља од вакцине умало убио дете

 

 

Родитељи из Окланда у Аустралији, Јан и Линда Вилијамс, су мислили да су да су донели добро информисану одлуку да не вакцинишу децу. Када им је син завршио на интензивној нези са инфекцијом тетануса, схватили су да су направили страшну грешку.

„Наша је грешка била што смо потценили болест, док смо потпуно преценили могуће нуспојаве од вакцине“, каже отац детета Јан Вилијамс, који у јавним наступима препричава муку кроз коју је његова породица прошла, не би ли упозорио друге родитеље на ризик који сносе када одлуче да не вакцинишу децу.

Мала посекотина, велика инфекција

 

Све је почело када је седмогодишњи Елијах задобио малу посекотину на табану децембра 2012.

„Ми наравно нисмо сматрали то за озбиљну повреду, јер је била само мала посекотина.

Неколико дана касније наш син је почео да показује симптоме сличне шлогу на једној страни лица“, прича господин Вилијамс.

„Након неколико дана су почели грчеви на лицу. Цело лице му се стезало, што је изазивало јак бол.“

 

После 24 сата у Оклендској дечијој болници лекари су дијагностиковали да Елијах има тетанус и дете је пребачено на интензивну негу.

 

porodica-vilijams-tetanus

 

Вилијамс се присећа агоније у којој је био његов син:

„Та болест је страшна ствар… Читаво тело вас боли, а руке вам се саме подижу. То је нешто попут грча који обухвата све, и лице. Толико је јак да вам се вилица закључа. Бактерија тетануса производи токсин који напада нервни систем. Било је толико лоше да су морали да му индукују кому да се не би више мучио.“

 

Лекари су тражили од Јана и његове жене да напусте просторију док они направе рупу на Елијаховом грлу, кроз коју су убацили цевчицу за одржавање у животу. Елијах је следеће три недеље био под тешким седативима да би му се тело излечило.

 

„Осећали смо се грозно. Био је у ужасним боловима због нас и наших одлука и због тога смо одлучили да се појавимо у новинама на Новом Зеланду, да би сви знали за наше искуство. Било је више него очигледно да смо погрешили.“

 

Одлука против вакцине

 

Поред Елијаха, Вилијамсови имају деветогодишњег сина и двогодишњу ћерку.

 

Јан каже да су се самостално распитивали и тако одлучили да не вакцинишу децу.

 

„Моја жена се противила вакцини из својих разлога. Ја имам диплому из природних наука а моја жена је такође у међувремену добила диплому медицинске сестре. Био сам отвореног ума па сам читао о последицама вакцина.“

 

„Ако претражите интернет, наћи ћете доста разлога „за“ и „против“ вакцине.

Ако почнете да читате, разлози против вас притискају и почињете да верујете свим тим тврдњама.

Дођете до ситуације да вам делује као 50-50 аргумент“

 

Вилијамс каже да су на њега утицале приче које круже интернетом о томе да вакцина ММР изазива аутизам, да садржи живу и алуминијум и да фармацеутске куће промовишу вакцине чисто ради сопственог профита.

 

 

„Постоји доста митова који вас лако заведу. Када смо сазнали да је код нашег детета у питању тетанус одмах смо вакцинисали друго двоје деце против свих дечијих болести.“

 

Излазак у јавност

Вилијамсови су направили неоуобичајен корак када су иступили у јавност са Елијаховом причом.

 

 Јан Вилијамс каже да жели да помогне другим родитељима, за које мисли да су можда збуњени противречним информацијама о вакцинама, као што је и он био.

 

Нико не жели да повреди своје дете, наравно ни ми то нисмо желели.

Главно истраживање које треба да урадите као родитељ када размишљате о вакцинацији, најлакше и најчистије што можете да урадите је да питате лекаре да ли су за или против вакцине. Сазнаћете да су скоро сви за. Онда се упитате зашто је то тако?

Ради се о томе, да, када се суочите са неком од тих болести, одвратне су.

Деца умиру од тога.

Наша је грешка била што смо потценили болест, док смо потпуно преценили могуће нуспојаве од вакцине.“

 

 

Шест месеци касније, Елијах се добро опоравља.

„После три недеље је изашао са интензивне неге,“ каже Вилијамс. „Давали су му све мање лекова и нерви су почели да се исцељују.“

 

Када је скинут са седатива, Елијах је морао поново да научи да хода и једе.

„Сада је добро, једино је од трахеотомије остао ожиљак на грлу који ће вероватно носити кроз цео живот. Мала је то цена – десет посто људи заражених од тетануса умре.“

 

Шта је тетанус?

 

Тетанус изазивају бактерије присутне у земљи, прашини и измету. Оне могу да уђу у организам чак и кроз најмању посекотину. Тетанус није заразан.

Тетанус може да буде фаталан и напада нервни систем. Проузрокује грчење мишића, прво у врату и вилици. Тетанус изазива тешко дисање, болне грчеве и срчану аритмију.

Због ефективне имунизације, тетанус је сада реткост у развијеном свету, али се и даље јавља код одраслих особа које никада нису имунисане или које нису редовно вакцинисане против тетануса.

Вакцина против тетануса се препоручује код деце старе 2, 4 и 6 месеци и поново у четвртој години живота као и у првом разреду средње школе (подаци за Аустралију, прим. прев).

 

 

Превод: Православни Родитељ

Изворни линк текста: Parents’ fear of vaccinations nearly killed their son

На овом линку можете чути аудио изјаву Елијаховог оца у вези са агонијом коју су доживели јер је дете добило тетанус:

АУДИО СНИМАК

 

 

.

Напишите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.