Православни став према особама такозване хомосексуалне оријентације

Православни став према особама такозване хомосексуалне оријентације

Пишући књижицу „Идеологија хомосексуализма – зашто је важно да о томе зна сваки православни хришћанин“, а коју ћемо на нашем сајту „Православни Родитељ“ објављивати у наставцима, важно је да нагласимо нешто што је православним хришћанима потпуно јасно: ми сматрамо да особе које пате од хомосексуалних склоности, без обзира да ли желе или не желе да се са том греховном наклоношћу боре, нису мета нашег противљења и борбе.

 

Тема ове књижице су поборници идеологије хомосексуализма (џендеризма) – јер они настоје да хомосексуалност и друге, са становишта хришћанства, греховне страсти прогласе за потпуно нормалне и пожељне остатку друштва, са посебним нагласком на младе нараштаје – децу.

 

Другим речима, ми, будући хришћани, никако нисмо за вређање, насиље према самим особама које страдају од ових греховних наклоности, већ против наметања ове тоталитарне идеологије остатку друштва. Такође, иако нисмо за дискриминацију према особама које пате од ових сексуалних склоности када је у питању запошљавање у оним професијама које по природи ствари не учествују у васпитавању и утицању на младе нараштаје, истовремено се дубоко противимо Законима против наводне дискриминације који омогућавају да се особе које се отворено декларишу као хомосексуалци, бисексуалци или трансексуалци запошљавају као васпитачи, учитељи, професори, тренери, као и у војсци и полицији на руководећим позицијама.

 

Такође, оштро се противимо и доношењу закона који кажњавају тзв. „говор мржње“, не зато што смо за вређање особа такозване хомосексуалне оријентације, већ због тога што тај закон тежи да онемогући православним хришћанима слободно сведочење и поучавање деце у вези са хришћанским ставом о томе шта је грех содомизма, како је тај грех назван у Старом и Новом Завету, какве казне је Бог наменио особама које се предају овоме греху, и уопште – да је то грех, страст и погрешно коришћење сексуалног нагона које оштећује не само тело него и душу.

pravoslavni-roditelji

Ми, који смо хришћани и православни родитељи, на тај начин желимо да будемо глас који ће свуда и на сваком месту сведочити Истину, и тако пружити шансу људима који страдају од ових греховних наклоности да почну да се, уз Божију помоћ, боре са овим грехом. То исто важи и за хетеросексуалне блудне страсти, и било које греховне страсти које човека одвајају од спасења поробљавајући његову душу и тело.

 

Данас се различитим законима настоји ућуткати глас хришћана по овој теми и тако особе такозване хомосексуалне оријентације остају у свом душевном паклу мислећи да су се као такве родиле и да такве морају остати.

 

 

Први део књижице „Идеологија хомосексуализма – зашто је важно да да о томе зна сваки православни хришћанин“ можете прочитати на овом линку.

 

 

 Аутор: ПравославниРодитељ.орг

 

 

Сви текстови на Православном Родитељу се могу преносити на друге сајтове искључиво са навођењем директног линка ка тексту https://www.pravoslavniroditelj.org/pravoslavni-stav-prema-osobama-takozvane-homoseksualne-orijentacije/  

 

Напишите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.