Родитељи, пазите шта други уче вашу децу

Родитељи, пазите шта други уче вашу децу

Свети Јован Златоусти каже:

Рађање деце постало је највећа утеха за људе онда када су постали смртни. Због тога је човекољубиви Бог, да би истог часа ублажио казну прародитељску
и умањио им страх од смрти, даровао рађање деце, показујући тиме праобраз Васкрсења. (38,162)
И када бисмо читав живот провели у срећи, опет бисмо били строго кажњени ако се не бисмо постарали за дечије спасење.

Деца нису случајан добитак и ми смо одговорни за њихово спасење.

 

„Деца нису случајан добитак и ми смо одговорни за њихово спасење“ – како само звуче ове речи, посебно знајући да их је велики светитељ изговорио.

Поводом најављеног Закона о тзв. родној равноправности (увек кажемо да је то „такозвана“ родна равноправност, јер тај концепт нема званично признање, то је концепт који проистиче само из једне обичне али врло опасне теорије, скупа одређених ставова, појмова и премиса) Радио Телевизија Србије је злоупотребила децу основношколског узраста да промовишу родну равноправност.

Наравно, као и свака злоупотреба труди се да себе прикаже безазленом, да комбинује истину, лаж и прећуткивање, те тако у видео клипу који ћете видети се под родном равноправношћу искључиво подразумева заштита жена од насиља, да жене имају право да оду на трудничко, да жене треба поштовати.

Унутар текста који је у наставку , навешћемо цитате из предлога овог Закона о родној равноправности којим се потврђује шта све родна равноправност заиста јесте.

Родна равноправност НИЈЕ ИСТО што и равноправност полова.

ПравославниРодитељ.орг

 

 

ВИДЕО: РТС злоупотребио децу за промоцију „родне равноправности“

 

 

 

Родна равноправност НИЈЕ ИСТО што и равноправност полова!

 

 

Видео клип који је пред вама представља злоупотребу деце начињену од стране Радио Телевизије Србије .

 

 

Емисија  „Мали дневник“ РТС-а у којој су главни актери деца је желела  да промовише родну равноправност, али тако што је под тај спорни појам подвела неспорне ствари – равноправност полова и заштиту породице.

Када погледате снимак, можда ће се неко запитати у чему је тачно злоупотреба – па деца лепо (добро, можда мало нападно, али то је све ипак дечија „глума“ пошто деца не разумеју оно што изговарају овде) говоре како желе да се жене поштују, да им мама роди брата и да нико не бије жене.

И то они зову „родна равноправност“?!

Међутим, истина је да родна равноправност значи нешто сасвим, сасвим друго.

 

 

Ево шта би била родна равноправност.

 

Као доказ за то наводимо испод сваког замишљеног дијалога цитат из најављеног Закона о родној равноправности.

 

Замислите да сте слушали овакав дечији дијалог у овом видео клипу:

 

Девојчица бр. 1 (Гала):

„Да ли је равноправно да ја будем уредник? Не , ја сам уредница а не уредник. Али, ако ја са 11 година схватим да сам ипак по роду и родном идентитету мушко, онда ме мораш ипак звати уредником. Моја другарица је у петом разреду постала друг – јер она само има женске гениталије, али каже да се осећа изнутра као бата. То је родна равноправност – да свако може да буде и сека и бата и нешто треће ако се тако осећа изнутра! Нема везе са којим сам се телом родила! Је л` јасно!?“

 Цитат из предлога Закона о родној равноправности:

Члан 56.

У наставним плановима и програмима, односно студијским програмима на свим нивоима васпитања и образовања обезбеђује се васпитање и стицање знања о родној равноправности, обавезно стицање знања из области сексуалног образовања и репродуктивног здравља, промовишу многострукости и вишеслојности људских идентитета и тачан приказ истополне сексуално-емотивне оријентације, трансродности, трансполности и интерсексуалности, индивидуалност, солидарност и креативност, недискриминација, ненасилна култура, негује свест о различитостима и развија не дискриминаторна пракса у циљу превазилажења родних стереотипа и предрасуда и поштовања родне равноправности.

 

Девојчице бр.2 и 3 (Дуња или Катарина):

„Хладно ми је. Хладно ми је око срца јер моја мама и њена девојка не могу да усвоје дете. Кад питам маму а како сам ја дошла на свет, како је добила мене, она ми каже да је један чика био само донатор неке сперме у Холандији да би мама добила мене. Волела бих да моје две маме могу и овде у Србији да од чике траже сперму да добију дете или да им држава да нечију другу бебу из сиротишта.“

 

Цитат из предлога Закона о родној равноправности:

Члан 53. о усвојењу

Свако лице у генеративном добу има могућност да под истим условима поднесе захтев за усвојење детета, без обзира на пол и на брачно стање .

 

Девојчица бр.4 (Луна):

„Не могу више да држим очи затворене пред толиком неправдом. Томе мора да се стане на пут – да им стану на пут и учитељи и васпитачи и држава Србија. Мора да се допусти да нас у школи уче сексуалном образовању, да нас уче да је у реду ако смо бисексуалци или квир, или ако смо рођене са телом дечака а волимо да се облачимо у женску одећу. Нашим родитељима мора да се стане на пут, да нас више не уче да смо девојчице само зато што смо се родиле као такве!

 

Цитат из предлога Закона о родној равноправности:

Члан 56.

У наставним плановима и програмима, односно студијским програмима на свим нивоима васпитања и образовања обезбеђује се васпитање и стицање знања о родној равноправности, обавезно стицање знања из области сексуалног образовања и репродуктивног здравља, промовишу многострукости и вишеслојности људских идентитета и тачан приказ истополне сексуално-емотивне оријентације, трансродности, трансполности и интерсексуалности

Члан 57.

у садржаје и методику рада у оквиру Грађанског васпитања укључити радионице о родној равноправности, облицима дискриминације, насиљу у породици; различитим сексуалним оријентацијама;

 

Што би последња девојчица у видео клипу рекла: „Е ТО ЈЕ РОДНА РАВНОПРАВНОСТ!“

Да, овај дијалог који сте прочитали је оно што СТВАРНО ЈЕСТЕ родна равноправност.

А деца су злоупотребљена у сврху њене промоције.

 

Родна равноправност НИЈЕ ИСТО што и равноправност полова!

Равноправност полова – ДА

Заштита жена од насиља – ДА

Родна равноправност – НЕ!

 

Извор: Двери Српске

Напишите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.