Сексуално образовање у школама у Војводини

Сексуално образовање у школама у Војводини

У току кампање против увођења хомосексуалног уџбеника у 66 школа у Војводини, коју Покрет Двери већ више од годину дана води, и у сусрету и директном разговору са директором једне средње школе и едукатором који се спрема да предаје „репродуктивно здравље“, Покрет Двери дошао је до следећих информација:

  • Школа је конкурисала за овај пилот пројекат, јер школе које прођу на конкурсу добијају подстицајна средства од Покрајинског секретаријата за спорт и омладину у вредности од 70. 000 динара. На тај начин, по речима директора школе, обезбеђен је видео пројектор за нормалну наставу, што нико раније није хтео да донира, а школа није имала новца да сама купи пројектор.

seksualno-vaspitanje-10r

  • На питање постављено едукатору овог предмета – Да ли знате да овај предмет тј. овај уџбеник промовише хомосексуализам? Ова тврдња је и поткрепљена конкретним наводима из уџбеника… Одговор је да се они држе само програма о репродуктивном здрављу (дрога, алкохолизам, полно преносиве болести…) и да на обуци едукатора за овај предмет нико није спомињао овакве садржаје. Интересантно је да се на обуци за едукаторе спомиње Покрет Двери. Едукатор је изјавио да је знао да ће неко из Двери доћи у школу, јер их спремају за тај сусрет на обуци за едукаторе.

seksualno-vaspitanje-105a-str

  • Директор школе позвао је представнике Покрета Двери да лично присуствују часовима из овог предмета и да се увере да нема промоције хомосексуализма тј. да се ради само о репродуктивном здрављу. По речима директора, овај предмет тренутно је у припреми и прави се програм по којим ће едукатори предавати. Уколико наиђу на нешто спорно, непримерено, тај део ће бити избачен из наставе. Директор школе обећао је представницима Покрета Двери, да када направе програм предавања, исти и покажу, да би се видело које области су избачене, а шта ће бити у настави. Директор је још нагласио и да постоје многи други пројекти који промовишу породицу, рађање, брак… али да за то нико не даје новац и нико нема разумевање из врха за такве пројекте. Дакле, пошто је финансијско стање у школи и целој просвети изузетно лоше, конкуришемо само за оне пројекте, за које се добија новац.

seksualno-vaspitanje-105b-str

 

На жалост, из свега овога јасно се види, да су креатори овог срамног предмета, који промовише хомосексуализам, рачунали на лоше стање у просвети и то су искористили на веома лош начин.

Купили су морал школе за 70 хиљада динара.

udzbenik-seksobrazovanja

 

 

Извор: Двери Српске

 

 

Напишите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.