Трипут је затруднела на „антибеби” пилули – трећи пут добила је тројке

Трипут је затруднела на „антибеби” пилули – трећи пут добила је тројке

Кажу да је контрацептивна пилула (позната код нас и као „антибеби” пилула) у најбољем случају поуздана скоро 99% (ако се жена строго придржава упутства за коришћење), али и даље постоји тај један проценат шансе да ћете затруднети док сте на пилули.

Хана Донохју је пример тих случајева који спадају у тај један проценат жена које затрудне док су на пилули – штавише, то јој се десило чак три пута.

 

Хана је трећи пут родила две девојчице и једног дечака

 

Хана је свакодневно узимала контрацептивну пилулу, али из неког разлога, то код ње није имало онакво дејство какво би требало да има – три пута је затруднела иако је била на пилули.

Први пут јој се то десило кад је имала 18 година. У то време живела је у гарсоњери и није била спремна да заснује породицу. „Међутим, кад нам се родила ћерка Меган, која сад има 10 година, брзо сам се навикла на мајчинство”, каже Хана. „Пре тога сам радила у вртићу тако да сам била навикла на бебе, мада нисам планирала да имам децу у скорије време.”

Након прве неочекиване трудноће, Хана свакако није планирала и другу бебу, али њено тело јесте.

„Отишла сам код лекара да променим пилулу, а затим помно пазила да је узимам свакога дана у исто време”, каже Хана. „Међутим, само два месеца касније поново сам осетила препознатљиве грчеве у стомаку и схватила да ми менструација касни. Помислила сам да нема шансе да ми се то опет деси.”

Но, управо то јој се и десило – још једном.

„Умало се нисам онесвестила кад сам видела да је тест позитиван. Нисам знала како ћемо се снаћи с две бебе и страховала сам од тога што ћу морати људима да објашњавам шта ми се десило иако сам била на пилули.”

Девет месеци касније родила је сина Чарлија, који сада има осам година.

Хана више није смела да ризикује. Престала је да узима пилулу и прешла на контрацептивни имплантат. То је трајало неколико година, али је потом почела да осећа неке нежељене последице имплантата па се вратила на пилуле. Негде у то време срела је свог бившег момка Бена.

„Случајно сам срела Бена на једној журки. Знала сам га годинама и између нас је и даље било нечега, тако да смо те ноћи заједно отишли кући”, каже Хана. „Након тога, имала сам циклус као и обично, али две недеље после тога пробудила сам се усред ноћи и осетила да ми је пиџама мокра – све је било натопљено крвљу!”

Кад је дошла у болницу, речено јој је нешто што је мислила да више никад неће чути: „Можда сте трудни.”

„Лежала сам док ми је техничарка за ултразвук прелазила сондом преко стомака. Затим је рекла: ’Имамо једну срчану радњу’, и одмах додала: ’И још једну”, присећа се Хана. „Помислила сам да је нисам добро чула. Нема шансе да у стомаку имам две бебе! Али она је додала: ’А ево и треће’. Била сам запрепашћена. Да ли је могуће да ми је управо рекла да носим тројке?”

 

 

Хана и Бен су започели везу, а након рођења тројки, постали су права породица.

„Тројке су нам увећале породицу више него двоструко, па сад гледамо да се преселимо у четворособну кућу јер тренутно немамо довољно простора за седмочлану породицу. Заменила сам свој ауто за већи, са седам седишта – и овог пута сам коначно решила да престанем да узимам пилуле”, каже Хана и додаје: „Мада сам им захвална за ово петоструко чудо у нашем животу.”

 

Превела и приредила: редакција портала pravoslavniroditelj.org

Извор: Woman Gets Pregnant With Triplets After First Date While on the Pill

 

 

Напишите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.