Украјина: западњачки цртани филмови имају погубан утицај на децу

Украјина: западњачки цртани филмови имају погубан утицај на децу

Национална комисија за морална питања у Украјини захтева да се популарни цртани филм Сунђер Боб, забрани заједно са Симпсоновима,  Телетабисима и другим цртаним филмовима који долазе из САД или Јапана.

Психолог Ирина Медведева наводи да деца од три до пет година „криве лица и шале се пред одраслима које не познају, смеју се гласно и понављају бесмислене фразе на дрзак начин“ после гледања оваквих емисија.

Украјинске новине су у четвртак извештавале да су неке од емисија, укључујући Фемили Гаја, Футураму, Покемоне, Симпсоне и Телетабисе „пројекти намењени уништењу породице, и промовисању дрога и других порока.“

Студија из 2011. Универзитета Вирџинија из Америке тврди да гледање само девет минута Сунђер Боба може негативно да утиче на обраћање пажње и способности учења код четворогодишњака.

Неке од оптужби које је украјинска комисија навела у свом извештају:

Сунђер Боб: „геј“

Телатабиси: „Намерно циљају на креирање ненормалног човека, који проводи цео дан испред телевизора са отвореним устима, гутајући све врсте информација,“ и промовише „психологију губитника“.

Шрек: „садржи садизам“

Саут Парк: „пропагира реинкарнацију“

Јапански анимимирани филмови: „Јасан пример сексистичке пропаганде“

Студија је закључила да ти програми представљају „експеримент великих размера на украјинској деци“ да би „створили криминалце и перверзњаке“.

 

Извор: „Србел“, Борба за веру

 

Напишите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.