Мени Гутјерес, први мушки „мејкап” модел једне велике козметичке куће

Мени Гутјерес, први мушки „мејкап” модел једне велике козметичке куће

ЖЕНЕ ГОВОРЕ: Mушко или женско

Писмо читатељке подстакнуте нашом кампањом „ЖЕНЕ ГОВОРЕ У СВОЈЕ ИМЕ”.

Више о кампањи и о томе како да нам се придружите прочитајте ОВДЕ.

 

Пре неки дан сам на телевизији гледала емисију у којој су говорили о томе како се ради на стварању могућности трансплантације материце мушкарцима и омогућавању мушкарцима да рађају.

Како се наука и друштво развијају, ништа ме не би зачудило да тако и буде. Запитала сам се како ће изгледати свет кад моја деца одрасту. Да ли ће уопште постојати сексуални односи у данашњем смислу и на данашњи начин? Како ће се дешавати оплодња? Како ће се деца рађати и васпитавати?

Кроз главу су ми прошле сцене из футуристичких романа и филмова. Људи ће живети у виртуелном свету, бираће ког ће пола бити (можда ће смислити још неки), полни односи одвијаће се у специјалним машинама, зачеће ће бити могуће само вештачки. Родитељи ће бирати особине и изглед детета, па и трудноћа ће се можда одвијати ван тела жене. И све ће то, наравно, бити законом регулисано и сматраће се нормалним, ако не и пожељним.

Разлика између мушког и женског се брише, мушкарци све више личе на жене, а жене све више на мушкарце. Мода је све сличнија, тј. мушка све више личи на женску. Мушкарци се шминкају, фарбају косу, чупају обрве, облаче сукње и штикле.  Улоге се изједначавају, не постоје мушки и женски послови или професије. Све је више жена које не желе да постану мајке, па се ето и мушкарцима отвара могућност да рађају.

 

И десетогодишњаци су почели да се шминкају

 

Један од стручњака из горе поменуте емисије напоменуо је да наука служи човеку да победи природу, а у циљу постизања слободе. Питам се шта ће нам донети та слобода добијена у борби с природом? Ја мислим само једно: отуђење од наше суштине и све веће удаљавање од Бога, јер наша суштина јесте у заједници са Богом.

И колико год свет „тражио” да се окрене наглавачке и колико год у томе успевао, ми, хришћани, ма колико нам се то чинило немогуће, морамо се трудити да га вратимо на место.

Попадија Татјана, мајка четворо деце, по образовању педагог

 

 

Напишите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.