ЖЕНЕ ГОВОРЕ: Злоупотреба деце за промоцију џендер идеологије – родитељи, пробудите се!

ЖЕНЕ ГОВОРЕ: Злоупотреба деце за промоцију џендер идеологије – родитељи, пробудите се!

„Делегација шведског синдиката из Гетеборга у сарадњи са Савезом самосталних синдиката Крагујевца дуги низ година заједнички реализује пројекат „Ми смо једнаки” посвећен родној равноправности.

Пропагандни материјал на ову тему и подршку пружили су данас посетом Предшколској установи „Чили и Вили”.”

Овако почињу вести РТ Крагујевац о поменутој посети.

Дакле, неки синдикат из Шведске већ дуги низ година улази у наше вртиће и школски систем уз здушну помоћ домаћих синдикалаца (у питању је Савез самосталних синдиката Крагујевца), са којим циљем?

Како би нашој деци у вртићима потурао џендер идеологију!

Цела вест је испод овог текста, а видео репортажу погледајте овде:

 

 

Намеће се неколико питања:

  • Да ли су родитељи вртића у Крагујевцу обавештени да њихову децу у вртићу уче родној равноправности?
  • Да ли су ти родитељи дали сагласност за тако нешто?
  • Шта су још радили ти шведски синдикалци у нашим вртићима „дуги низ година” на тему родне равноправности и да ли је неко обавестио родитеље у вези са тим?

Директор вртића би морао да објасни како родитељима те деце, тако и јавности, зашто је дозволио да представнице шведског синдиката говоре са децом о родној равноправности иако је забрањено наметање било какве идеологије деци па самим тим и идеологије рода.

Мени, као родитељу, ово говори да је у питању злоупотреба деце којој се жели наметнути родна идеологија, како би се на то навикли и деца и родитељи, а све као увод у то да се у Србији усвоји и друштвено прихвати Закон о родној равноправности.

И питам се, да ли су родитељи ове деце тражили објашњење од директора и васпитача за овај неодговорни поступак?

Прво, ко то деци у вртићу говори о родној равноправности, одакле право том Савезу самосталних синдиката Крагујевца да то у нашим вртићима намеће.

А, друго – зашто је директор вртића дозволио да се током посете говори на ту тему?

За оне који не прате толико ову тему родне равноправности и џендер идеологије – битно је нагласити да „родна равноправност” и „равноправност полова” нису једно те исто. Равноправност полова подразумева да се људи рађају као мушкарци или као жене (ако је неко мушкарац он је истовремено и мушког рода), и ту нема никакве идеологије. Равноправност „родова” подразумева да се неко може телом родити као мушкарац, а по „роду” бити жена или ништа, или нешто четврто.

Равноправност некаквих „родова” намећу феминистички покрети са циљем да се деца збуне и слуде да, иако су се родили као дечаци, да могу по роду бити девојчице и обрнуто.

Дакле, драги родитељи, баке и деке, пробудите се и са пуно љубави, пољубаца и загрљаја причајте вашим потомцима о значају православне вере, породице, међусобне љубави, поверења и толеранције.

И свима причајте јасно и гласно да се чује и да се зна да у Србији желимо здраву породицу и да не желимо да нам се НАМЕЋЕ родна идеологија. Може неко да изабере да буде по неком „роду” шта год хоће, али се деци то не сме наметати.

Само тако ћемо сачувати породицу.

 

М.С. родитељ

 

Ако желите да упутите протестно писмо Савезу самосталних синдиката Крагујевца, тј. његовом председнику г. Љубисаву Орбовићу, то можете учинити путем овог линка:

http://www.sindikat.rs/

или директно на његову мејл адресу [email protected]

 

 

„Ми смо једнаки” – синдикалци у вртићу

 

Делегација шведског синдиката „Иф Метал” из Гетеборга у сарадњи са Савезом самосталних синдиката Крагујевца дуги низ година заједнички реализује пројекат „Ми смо једнаки” посвећен родној равноправности.

Пропагандни материјал на ову тему и подршку пружили су данас посетом Предшколској установи „Чили и Вили”.

У бајковитом свету „Чилија и Вилија”, где борави укупно 400, односно у овом јединственом обданишту 100 живахних малишана, свет одраслих и буквално остаје испред капије.

Тако су је било и са гостима из далеке Скандинавске земље, којима су малишани преузели реч, украли пажњу и симпатије.

Препознатљивим дечијим изразом извели су представу, боље рећи показали гостима да итекако знају шта је родна равноправност.

То је, када ујутру, журећи у вртић деца постају озбиљнија од родитеља.

Свакодневну слику разиграли су духовито и маштовито. Публику су небројено пута добро насмејали…

Представници синдикалних организација и Крагујевца и Шведске одахнули су од устаљених скупова и препустили се програму.

Делегација шведског синдиката иначе већ два дана гост је крагујевачких колега. Заједничке активности настављају се и у наредном периоду.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић.

 

Извор вести: Радио телевизија Крагујевац

 

 

 

3 коментара

Напишите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.