Живот је дар…. шта учинити ако сте починили абортус (реч свештеника)

Живот је дар…. шта учинити ако сте починили абортус (реч свештеника)

Прочитали смо ове дивне пастирске речи упућене женама које су извршиле абортус. Свесни да је ово нелагодна тема, посебно у овој ери „људских права“ које у својој фанатичној заслепљености сече грану на којој седи а то је – право на живот. Јер, како кажe онај познати цитат (који се приписује Регану): „Приметио сам да свако ко је ЗА абортус је претходно морао бити рођен“. (I’ve noticed that everyone who is for abortion has already been born)

У периоду када управо ишчекујемо рођење једне бебе – Богомладенца, Спаситеља света, постављамо ову кратку поруку намењену оним особама (било женама било мушкарцима) које су починиле абортус или утицали на жену да почини абортус.

Нема греха неопроштеног осим греха непокајаног.

Хвала пастиру који уређује ФБ страницу Богородичин Венац на овим поучним речима.

Редакција сајта ПравославниРодитељ.орг

 

* * *

 

Две су жртве абортуса, драги моји, једно је дете а друго је мртва савест.


Не умртвљујте је, идите код свештеника, свесни греха, исповедите самом Христу Господу, не чините изнова грешку правдајући се да је то ствар избора.

Драги моји, као што живот вашег већ рођеног детета не сме бити ствар било чијег избора, тако и ово, драга браћо и сестре, није на вама, то тело није ваше, то срце куца у 18. недељи након зачећа, с којим правом то убијате, не дозвољавате да се роди.


Немојмо, драги моји, не грешимо се према души ни својој ни туђој.

Дајмо прилику животу, дајмо прилику својој души да се покаје и очисти, нигде другде до у храму, пред иконом и пред Господом нашим. Не стидите се да исповедите, срамно срамно је и страшно тај грех чувати на души, оптеретити је и не очистити. Не гледајте како ће вас свештеник гледати, драге моје, Господ слуша, Онај који треба чути али никако другачије до пред свештеником.

Не чекајте, ни дан ни два, идите и растеретите душе своје, нек се радује душа новом оделу.

 

Извор: ФБ страница Богородичин Венац

 

Текстови са кључним речима:

Напишите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.