Живот почиње од зачећа (ВИДЕО)

Живот почиње од зачећа (ВИДЕО)

Помаже Бог, православни родитељи,

Имамо задовољство и част да вам презентујемо српски превод веома интересантног  6-минутног филма који говори о томе да „Живот почиње од зачећа“.

У кратком видео клипу се у само 6 минута износе кључне научно засноване чињенице да од зачећа почиње људски живот у мајчиној утроби и да као такав заслужује сва људска права, а пре свега, основно људско право – право на живот.

Наиме, заговорници права жене на тзв. „избор“ (да ли ће родити дете или ће починити абортус) као најчешћи аргумент стављају да се не зна засигурно када живот фетуса у утроби мајке заиста почиње.

На тај начин, право жене на „избор“ (абортус) стављају испред основног људског права на ЖИВОТ још нерођеног детета.

Овај филмић на изузетно добар начин објашњава православни став према овој теми и зашто би сваки православни хришћанин требало да се залаже за укидање вршења абортуса по српским клиникама о трошку свих нас – пореских обвезника.

Морамо рећи и то да су овај филм  урадили римокатолици (извор филма је са јутјуб канала Catholic Answers на овом линку)

Међутим, ми смо га приредили и титловали на српски управо због тога што су ставови изнети у њему у потпуности у складу са православним учењем о човеку.

Какве везе ова конкретна тема има са предстојећим  изборима у Србији?

 

Неко ће помислити да је спој ове две теме прилично необичан.

Међутим, садашња власт има своје Координационо тело за тзв. „родну равноправност“  Владе Србије којим председава министарка Зорана Михајловић.

 

koordinaciono-telo-za-rr

 

Концепт тзв. „родне равноправности“ , између осталих скандалозних и са православне тачке гледишта богоборних ствари, снажно заступа и већ поменуто право жене на „избор“ када је у питању живот зачетог детета у њеној утроби.

 

У „Речнику родне равноправности“ – званичној публикацији која објашњава област рада овог Тела и  који можете прочитати на званичном сајту овог Координационог тела за родну равноправност наилазимо на овакав став (преносимо га у изворном, латиничном, облику):

 

“Rečnik rodne ravnopravnosti počinje pojmom Abortus, ključnim ne samo za emancipaciju nego i za žensko pravo na sopstveno telo.

Zato su se sve religije, posebno one koje propovedaju celibat uporno interesovale za žensko međunožje.

I još uvek se zanimaju idejom da zabrane abortus, čak i kod nas gde je takva zabrana skinuta pre pola veka!”

 

Ово је став који добро одражава однос заступника тзв. „родне равноправности“ и лажних (насупрот истинских) „права жена“ према хришћанским вредностима и према дару мајчинства – Божијем дару да се зачне нови живот.

Ово је став који званично заступа тренутна владајућа странка и која ће настојати да, и након избора а под диктатом анти-хришћанских лобиста, заступа и даље спроводи у нашој земљи у којој одгајамо нашу децу.

 

 

zivot-pocinje-necemo-abortuse

 

Порука министарки Михајловић од породичних жена:

ЖЕНАМА ТРЕБА ВИШЕ ЗАШТИТЕ И ВИШЕ ПРИВИЛЕГИЈА А НЕ ВИШЕ (ЛАЖНИХ) ПРАВА!

Немојте нас залуђивати некаквим „правима“ да трунемо по банкама од 9 до 17 х, правима да нам децу васпитавају други, правима на никакву помоћ од државе ако имамо више од четворо деце и правима на увреде од стране  „Премијера/ Председника / Супермена“  да жене рађају децу само да би живеле од држане помоћи и да не би радиле.

 

У наредном периоду писаћемо о томе шта је православни хришћанин који живи у свету и има породицу по речима светитеља и неоспорним православним ауторитетима као што је архимандрит Лазар Абашидзе дужан, буквално дужан, да уради како би заштитио своју децу од насртаја антихришћанских идеологија.

А дужан је, између осталог, и да изађе и да гласа за ону опцију која највише дела у складу са православним вредностима и учењем Цркве. Такође је дужан да одбије да гласа за било коју странку која заступа у начелу или појединачно антихришћанске ставове попут овог који смо горе изнели.

Такође је дужан да искаже своје неслагање – јавно и организовано – када се нашој деци намећу развратне идеологије и деградира ауторитет родитеља и светиња породице.

 

Редакција сајта ПравославниРодитељ.орг

 

 

 

 

 

Напишите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.