Живот се не планира – поводом премијере филма „Непланирано” у Београду

Живот се не планира – поводом премијере филма „Непланирано” у Београду

Средином новембра 2019. у Београду је одржана српска премијера америчког филма „Непланирано”, снимљеном по истоименом роману Еби Џонсон, која је осам година радила у клиници Планираног родитељства (највећег пружаоца тзв. абортивних услуга у САД), при чему је неколико година била и директор клинике.

Као и сама књига, филм почиње пресудним тренутком у Ебином животу, а и каријери: даном кад је присуствовала абортусу вакуумском аспирацијом (усисавањем) који је све време посматрала на монитору ултразвука. Прву главу њене књиге још раније смо превели и пренели на нашем сајту (линк ОВДЕ), а шта се десило након тог дана, као и како је уопште Еби дошла до тога да ради за Планирано родитељство, публика ће моћи да погледа у овом сјајном филму који ће од јануара ући у редовни биоскопски репертоар.

 

Конференција за новинаре пре пројекције, с гостима из Америке

 

Кери Соломон, конференција за новинаре

 

Брајан Браун, конференција за новинаре

 

Филм, који је америчку премијеру имао у марту, доживео је одличан успех у биоскопима имајући у виду да је засад зарадио трипут више од онога колико је уложено у њега ($6 милиона уложено, зарадио $20 милиона), и поред тога што је био мета велике антикампање: амерички медији су одбили да емитују најаву за филм, промоција је била саботирана на друштвеним мрежама, а званични налог филма на Твитеру суспендован је на сам дан премијере без икаквог објашњења.

Србија је заиста почаствована не само због тога што се нашла међу земљама које су одабране за промоцију овог филма у Европи, већ и због тога што су премијери присуствовали и режисери, сценаристи и продуценти филма Кери Соломон и Чак Конзелман. Уважени гости из Сједињених Држава донели су нам наду да и Србија може да се придружи земљама које се активно залажу за заштиту живота сваког људског бића од зачећа до природне смрти, а отишли су одавде пуни дивних утисака о нашој земљи и нашим људима.

 

Слева надесно: Кери Соломон и Чак Конзелман, режисери, сценаристи и продуценти филма, и Брајан Браун, председник Светског конгреса породица

 

 

Обраћање Керија Соломона публици након пројекције

 

Искористили смо прилику да у неколико наврата с гостима разговарамо о Америци и Србији, филму „Непланирано”, вишестраној проблематици везаној за питање абортуса, као и о томе како пронаћи наду и опроштај након абортуса, и како пружити љубав и разумевање женама које су абортирале како бисмо сви заједно изградили један бољи и лепши свет у ком свако људско биће има право на живот и у ком можемо да пружимо безрезервну заштиту и подршку најрањивијима и најнемоћнијима међу нама.

 

Специјал на радију Слово љубве

ЛИНК: http://www.slovoljubve.com/cir/Newsview.asp?ID=20641

 

Гостовање у емисији „Уз јутарњу кафу” на ТВ Наша

 

Гостовање у емисији „Србија – пријатељ породице” на ТВ Наша

 

Надамо се да ће овај филм у нашем друштву покренути преко потребан разговор о најважнијем питању које се тиче основног људског права – права на живот – не само зато што смо сви дужни да помогнемо онима којима су помоћ и заштита најпотребнији већ и због тога што смо већ деценијама суочени с негативном стопом природног прираштаја и истовремено великим бројем абортуса. Кроз све већи број старих лица и све мањи број деце, а самим тим и све мање радне снаге, лоша демографска слика директно утиче и на стање наше економије, које је додатно угрожено све већим одливом становништва из Србије.

 

Дечји осмех као нада за лепшу будућност

 

Без деце нема ни живота, ни породице, ни будућности. Позивамо све актере у друштву да подрже труднице, мајке и очеве, бебе и децу, да заједно пронађемо решења за друштвене и социјалне проблеме и да омогућимо зачетој деци да се роде.

Ниједна земља на свету није решила све проблеме у вези с материјалним стањем људи, запослењем, станом, неизвесном будућношћу и слично, али убиство нерођене деце нипошто није решење за те проблеме, а женама доноси несагледиве психо-физичке последице. Верујемо да у 21. веку заиста можемо да понудимо боље опције женама, као и да свака жена заслужује много више и много боље од насилног прекида трудноће.

 

Редакција портала Православни родитељ

 

Напишите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.